Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Specialisti in reparatii camioane


Toti cei care sunt in cautare de specialisti in reparatii camioane stiu ca este destul de greu sa gaseasca firme de incredere in acest domeniu. Sunt multe motive pentru care acest tip de servicii nu au ajuns din urma nivelul firmelor de transport care in ultimii ani au evoluat foarte mult.

Daca ne gandim la evolutia vehiculelor de transport, la saltul imens facut de acestea in ultimii ani, la tehnologia de varf la care camioanele sunt construite si deja ne dam seama de necesitatea nivelului de pregatire al mecanicilor.

In piata de servicii si reparatii camioane se gasesc specialisti putini iar acestia nu au posibilitatea sa acopere toata piata. In ultimii ani foarte multi specialisti au ales sa plece in strainatate in speranta unei vieti mai bune. Singura modalitate de a acoperi necesitatea fortei de munca specializata este formarea acestora la locul de munca sau la cursuri de specializare.

Cum formezi specialisti in reparatii camioane

Cum nu exista scoli specializate pentru tineret in domeniul de service auto si camioane, nu exista specialisti tineri care sa ocupe locurile vacante. Necesitatea personalului specializat este foarte mare dar nu intotdeauna exista posibilitatea sa gaseti in piata oameni calificati. Chiar si mecanicii profesionisti sunt nevoiti sa invete noile tendinte ca sa-si mentina calitatea muncii.

Mai nou toate tipurile de vehicule au un sistem computerizat care ajuta atat in diagnosticare cat si la reglarea vehiculului pentru functionarea optima. Mecanicii care nu au acces la aparatura si la softurile de verificare din pacate raman in urma si in timp este destul de greu sa recuperezi deficientele de cunostinte daca nu ai acces la echipamentele de specialitate.

Pentru un service auto sau camioane daca vrea sa-si asigure locul in piata, singura solutie este sa tina pasul cu lumea, sa achizitioneze softurile si echipamentele de ultima generatie si sa formeze specialisti in reparatii camioane la locul de munca sau la cursuri de specialitate. De multe ori tinerii care se angajeaza la un service auto aleg acel service care le promite pregatirea profesionala si dotarile de ultima generatie pentru ca acestia sa poata invata mai usor si sa tina pasul cu tehnologia.

Specializarea pe segmentul de reparatii cutii de viteze

Nu sunt rare specializarile pe anumite segmente, de exemplu pe repararea cutiilor de viteza, acesta avand o importanta mare si necesitand o calificare speciala, Firma SC MOROGEC AUTO SRL se incadreaza in acest segment cu service-ul la cutii de viteze camioane. Ei pun mare accent pe dezvoltarea firmei si pe specializarea pe segmentul de cutii viteze camioane.

Achizitionarea softurilor necesare pentru diagnosticare si verificare a fost doar primul pas in dezvoltarea firmei, noi stim ca adevarata valoare consta in personal bine calificat si eficient. Specialistii in cutii de viteze sunt la mare cautare, nu orice mecanic stie cum sa repara o cutie de viteza.

Acest lucru este un semnal bun pentru tinerii care doresc sa lucreze ca si mecanici, ca sa aleaga specializarea in acest domeniu. Munca in echipa are avantajul ca tanarul ajutor de mecanic,  lucrand cu un specialist in domeniu, poate invata in 2-3 ani meseria, ridicandu-se la nivel profesional pentru a lucra ulterior singur la reparatiile aferente.

Specializarile la randul lor au si dezavantaje. Pentru reparatiile la cutii de viteze automate se utilizeaza softuri speciale deoarece acestea functioneaza pe baza de control electronic cu senzori integrati, legati la un calculator de bord. Softul de verificare si diagnosticare costa destul de multi bani, ceea ce un mecanic care nu are in spate un service nu-si poate permite. Oricat de bun este mecanicul respectiv, fara dotarile necesare nu poate face reparatiile aferente.

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.