Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Cum sa alegem o companie de inchiriere masini


Exista foarte multe motive ca sa inchiriezi o masina, am vorbit despre asta intr-un articol anterior cu titlul „De ce sa inchiriezi o masina”. Statisticile spun ca cele mai multe masini sunt inchiriate cu scopul de a face calatorii de afaceri sau vacante. Aceste calatorii sunt in majoritatea cazurilor destul de lungi si necesita o pregatire anterioara destul de amanuntita.

In primul rand trebuie sa cunoastem zona in care mergem si sa avem lista obiectivelor turistice pe care dorim sa le vizitam ca sa stim aproximativ cheltuielile pe care le vom face. Majoritatea informatiilor le puteti gasi pe internet sau de la agentiile de turism care de multe ori fac descrieri destul de amanuntite despre aceste obiective turistice si distantele dintre ele.

Astfel bine documentati putem sa facem un plan bine pus la punct pentru care sa avem nevoie si de o masina de incredere care sa ne duca fara probleme unde dorim.

Sunt foarte multe firme de inchiriat masini cu tot felul de oferte cu diverse tarife speciale si cu reduceri ce este bine sa le analizam inainte de a le accepta. Unele firme au bonusuri sau gratuitati, de exemplu va aduce masina la scara sau ofera solutii de curatat parbriz, harti turistice sau alte lucruri gratutie.

Prima regula de stiut este aceea ca daca aveti nevoie de masina pentru o perioada scurta de timp, pretul de inchiriere pe zile este mult mai mare decat daca inchiriati masina pe o perioada lunga. La alegerea ofertelor de inchiriat masini trebuie sa tineti cont de perioada pentru care doriti sa faceti aceasta inchiriere.

Totodata masinile mici sunt intotdeauna mai ieftine decat cele mari sau 4×4. Preturile masinilor inchiriate difera in functie de costurile de intretinere, asigurare, pret de achizitie si marca etc. de aceea se poate intampla ca doua masini de aceeasi putere sa aiba alt pret de inchiriere chiar si la aceasi firma.

Multi fac greseala sa mearga la cele mai mici preturi, dar de multe ori nu cele mai mici preturi sunt cele mai ieftine, cel mai important este sa vedem ce se ofera pentru pretul acela. In pretul masinii intotdeauna sunt incluse taxele locale si cele de procesare cat si asigurarea obligatorie auto. De cele mai multe ori reducerile de pret se fac la tipul de asigurare, de aceea este foarte important sa verificam ce tip de asigurare are aceasta masina ca sa fim siguri ca in cazul unui accident asigurarea sa acopere reparatiile.

O asigurare RCA acopera daunele cauzate tertilor, pagubele sau accidentele provocate de client nu sunt suportate de firmele de asigurari, pentru aceste tipuri de asigurari este nevoie sa avem Casco. Acest tip de asigurare este mai costisitoare si merita facuta daca inchiriem o masina noua pe o perioada mai lunga de utilizare.

De cele mai multe ori costurile suplimentare sunt ascunse in contractul de inchiriere, este foarte important sa verificati toate actele sa depistati eventualele plati suplimentare pe timpul utilizarii sau penalizari din diverse cauze ex. limitari de kilometri parcursi. Daca faceti rezervarea online este important sa tipariti rezervarea pentru a avea la indemana in cazul in care veti avea nevoie si verificati daca contractul de inchiriere pe care-l semnati la firmele de inchiriere masini are aceleasi clauze ca si cele prezentate online.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: