Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Care sunt dificultatile pe care le putem intampina in alegerea unei saltele noi?


Daca ati pornit in cautarea unei saltele bune si sunteti atenti la ofertele de pret pe care le ofera furnizorii din piata, nu este imposibil sa gasiti o saltea de marca la un pret accesibil. De fapt este chiar foarte probabil, tinand cont ca la ofertantii online costurile sunt reduse drastic fata de cele din magazinele reale, iar acestia organizeaza sesiuni de discounturi destul de des cu scopul de a-si rula marfa.  Va trebui totusi sa stiti ce fel de salte va doriti. Sau mai bine zis, care sunt cei mai buni manufacturieri de la noi care asigura saltele si paturi de calitate superioara si ofera o perioada de garantie considerabila. Nu toate saltelele sunt create la fel si nu toti producatorii ofera aceeasi calitate la toate stilurile de saltele pe care le au in stoc. Unii sunt specializati pe saltele din spuma memory, in timp ce altii produc cu succes saltele ortopedice tip relaxa. Producatorii specializati pe un tip de saltea anume, adesea livreaza o calitate mai slaba la celelalte modele existente.

Ramele pentru paturi si dimensiunile saltelelor au fost standardizate in ultimii 100 de ani, deci foarte probabil ca nu veti avea probleme cu gasirea unei saltele de dimensiunea patului de acasa. Cu toate acestea stilurile si contructia acestora au evoluat mult si au trecut prin niste schimbari majore in ultimii 20 de ani.  Cele mai comune saltele sunt saltelele cu arcuri. O suprafata moale si pufoasa este asezata deasupra unui pat de arcuri, dese si solide. Genul acesta de saltea dureaza multi ani si adesea are o rigiditate agreata de majoritatea utilizatorilor. De altfel, salteaua cu arcuri este inca o regina printre saltele, acoperind peste 95% din paturile din intreaga lume. Nu este cea mai confortabila de pe piata dar compenseaza prin durabilitate si pret bun. Insa in timp arcurile isi pierd flexibilitatea iar materialul se deterioreaza, caz in care salteaua nu mai ofera confortul de la inceput, iar calitatea somnului scade. Ultima inovatie la acest tip de saltea poarta numele de saltea cu buzunare: fiecare arc si vorbim de cateva mii aici, este infasurat individual intr-o bucata de panza, astfel inca sa nu mai fie dependente unul de celalalt. Aceasta tehnologie reduce miscarea simpatetica din restul patului, asigurand un confort mai bun, comparabil cu cel oferit de saltele din spuma memory.

Apropo de saltele din spuma memory, acestea sunt cea mai noua aditie a pietei de saltele si castiga tot mai multa popularitate printre utilizatori. Extrem de confortabile, acestea iau forma utilizatorului, oferind o calitate superioara a somnului si suport desavarsit pentru spate. Cu toate acestea sunt cele mai scumpe de pe piata de saltele online si nu oricine poate spune ca si le permite. Adesea pentru a beneficia de avantajele ambelor tipuri de saltele, producatorii dar si oamenii obisnuiti aleg saltele mixte care contin arcuri in fundatie si spuma memory in stratul superior.

Daca va faceti temele si va informati din timp, veti putea gasi o saltea de calitate buna, la un pret pe care sa v-il puteti permite. Acest lucru insa inseamna sa depuneti putin efort in cercetarea pietei si alegerea saltelei dezirate.

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.