Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Ce fel de muzica iti doresti la nunta?


Oridecate ori te gandesti la muzica pentru nunta, iti vin cateva melodii in minte, fie ele traditionale romanesti, fie din repertoriul international. In timp ce majoritatea romanilor inca mai opteaza pentru muzica folclorica traditionala, in orase a devenit din ce in ce mai popular conceptul de nunta moderna cu DJ, sau chiar trupa de muzica usoara. Evident, tine foarte mult de cei doi miri si de familiile acestora care este tipul de muzica preferat: important este insa ca alegerea lor sa insufleteasca petrecerea si sa ridice musafirii de pe scaune. Tu ce stil muzical preferi pentru o nunta de vis?

Muzica populara

La o nunta cum se organizeaza inca la tara in cele mai multe dintre localitatile rurale romanesti, alaiul insoteste mirii pana la biserica si continua sa canta neintrerupt pana la finalul serii. De aceea din cheltuielile planificate pentru o nunta de acest gen o suma considerabila este planificata de la inceput pentru o formatie de lautari care sa isi dedice o zi intreaga tinerei perechi de miri. Cu scurte pauze in care musafirii sunt invitati la masa, acestia canta sarbe si invartite fara oprire. Ca in cazul oricarui alt gen muzical si in cazul muzicii populare sunt cateva hituri care nu ar putea sa lipseasca de la orice nunta. Evident acestea depind de zona geografica la care ne raportam.

Muzica usoara

La nuntile mai moderne adesea se vine cu playlistul gata facut de acasa si cel mult se angajeaza un DJ care sa puna melodiile intr-o anumite ordine si creeze o atmosfera placuta pentru dans si distractie. In acest caz muzica este mai variata, pentru ca poate include hituri romanesti sau internationale, avand ca variabila doar de imaginatia mirilor si a DJ-ului. Aceasta varianta este mult mai putin costisitoare decat o formatie nunti, insa este din pacate cea mai putin antrenanta dintre toate.

Muzica mixta

Din fericire exista si o cale de mijloc. In ziua de astazi este relativ usor sa gasesti o formatie nunta din Bucuresti care sa stie canta atat melodii traditionale, cat si hituri moderne, atat muzica romaneasca cat si internationala. Playlistul il faceti chiar voi intr-o intalnire de lucru cu trupa, iar pentru a nu plictisi oaspetii in momentele de pauza, muzica live poate fi alernata cu muzica de pe calculator. O trupa care sa cante 3 reprize de cate 40 de minute de melodii variate si antrenante nu este la fel de scumpa ca un alai de lautari care munceste o zi intreaga, si cu toate acestea va puteti bucura de toate beneficiile aduse de muzica live: interactivitate mare, factor de surpriza, schimbari dinamice de ritm si tempo.

Rolul muzicii de nunta este acela de a ridica la un alt nivel cea mai speciala zi din viata ta si de acrea atmosfera perfecta pentru activitatile planificate. Fie ca este vorba de pasitul miresei spre altar, de taiatul tortului, de dansul mirilor sau de finalul chefului, fiecare dintre acestea momente are un ritm special si o melodie care potenteaza adevarata lor semnificatie. Ai grija cum alegi: iti vei aminti toata viata aceste clipe.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: