Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

De ce iti repari masina acasa si nu la service


Reparatia masinilor in spatele blocului nu este o noutate la romani. Nu stiu care este motivul adevarat pentru care ne place sa facem reparatii in spatele blocului dar chiar daca nu ne pricepem personal la reparatii cu totii apelam la un vecin sau prieten care se pricepe sa rezolvam problemele ivite.

Bineinteles ca mai demult era mult mai usor, majoritatea masinilor erau Dacia care are motor simplu si usor de reparat, nu a fost mare lucru sa inveti reparatiile minore la masina personala. Daca ai avut Dacia, in mod sigur ai invatat cate ceva despre reparatii auto, a trebuit sa stai doar de cateva ori langa vecinul stie tot si sa vezi cum curata si regleaza carburatorul.

In zilele noastre masinile la mana a doua costa relativ putin dar in mod sigur trebuie sa ne asiguram sa avem bani pentru a schimba piesele uzate daca dorim ca acesta sa nu ne lase in drum. Piese auto se gasesc la tot pasul asa ca daca am identificat problema trebuie sa cumparam piesa de la un magazin de piese si accesorii auto sau de la un magazin de piese online. Cum masinile sunt mai sofisticate unele reparatii chiar nu le putem face acasa, este nevoie de un elevator sa putem ridica masina sa ajungem la piesa ce trebuie schimbata, totusi exista unele mici reparatii ce pot fi facute chiar si pe la spatele blocului.

Problema cu reparatiile la service auto este ca manopera de multe ori este exagerata si nici nu avem siguranta ca piesele cumparate au fost montate si nu au fost schimbate cu altele de calitate inferioara. Pentru ca nu este voie sa se intre in service langa mecanic in timp ce lucreaza, multe service-uri auto au montat camere video prin care clientul poate urmari toate fazele de montare dintr-un spatiu special pregatit cu aceasta destinatie fara sa intre in garajul propriu zis. Acest lucru da o anumita siguranta ca piesele comandate chiar ajung in masina.

Si astazi sunt multi care prefera reparatiile facute acasa chiar daca dotarile cu care se lucreaza nu sunt nici macar satisfacatoare, dar macar stie omul ca munca este bine facuta cu multa atentie la detalii si nu s-a lucrat de mantuiala pentru ca cealalta masina este deja la poarta. In plus la service se face doar exact ce se cere si daca observa mecanicul orice alta problema nu este sigur ca o va remedia pentru ca va face doar pentru ce este platit.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: