Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Reparatia capitala a masinii


Cand ajungem la reparatia capitala a masinii inseamna ca starea acesteia este deja critica. Indiferent daca este dupa un accident de circulatie unde masina a suferit daune foarte mari sau doar a fost lasata o perioada lunga in paragina si dintii vremii si-au pus amprenta pe ea, masina a ajuns intr-o stare in care nu mai poate circula si putem alege ori reparatia capitala ori vanzarea ei la un depozit de fier vechi.

Motivele pot fi multiple pentru care dorim sa facem reparatie capitala unui autoturism, lipsa de bani pentru a cumpara o masina noua, este o masina de epoca care merita o atentie deosebita sau suntem legati sentimental de masina respectiva si dorim sa-i prelungim viata inca o perioada de timp, asa ca ne deschidem buzunarul pentru a face aceste reparatii si a repune masina in circulatie.

Inainte sa incepem reparatiile trebuie sa facem o analiza precisa ca sa vedem daca merita investitia pentru a repara masina avariata sau ar fi mult mai ieftin sa cumparam o alta masina la mana a doua, de acelasi tip. Reparatiile niciodata nu sunt ieftine, pot fi mai costisitoare decat cumpararea unui alt autoturism  dar macar o sa stim la final ca masina are componente noi si va circula in mai multa siguranta.

Inainte sa incepem reparatiile trebuie sa ne asiguram ca nu sunt distorsiuni ale caroseriei  iar daca exista, masina trebuie sa fie trasa la loc, acest lucru va asigura ca masina sa nu traga ulterior intr-o parte sau alta. Distorsiuni ale caroseriei pot aparea din cauza unor  lovituri puternice provocate de un accident rutier, iar daca acestea sunt prea mari este posibil sa nu merite reparatia caroseriei ci mai degraba sa fie schimbata cu o alta, noua, fara probleme.

Daca structura caroseriei este buna putem trece la eliminarea partilor ruginite, chituirea, slefuirea si vopsirea caroseriei, sa arate masina ca noua. Cand terminam caroseria putem trece la motor, sa schimbam toate elementele din plastic sau cauciuc, acestea se degradeaza in timp, cauciucul se fisureaza, plasticul crapa asa ca este bine daca am inceput reparatia capitala sa le schimbam si pe ele.

Un mecanic bun ne va spune daca trebuie sau nu sa umblam la motor dupa cum suna si functioneaza, dar daca acesta nu mananca ulei si nu prezinta probleme nu trebuie sa-l desfacem. Chiar daca nu desfacem motorul schimbam uleiul pentru a avea un start bun cu masina noua, ar fi pacat sa ne zgarcim cu uleiul, acesta protejeaza motorul si asigura functionarea cat mai buna a acestuia.

Sa verificam lampile de semnalizare, farurile si proiectoarele sa functioneze fara probleme iar daca este cazul sa le schimbam. Cand apare fenomenul de imbatranire a farurilor, devin de culoarea galbuie, este bine sa le schimbam pentru ca luminozitatea acestora s-a redus si implicit si vizibilitatea carosabilului in timpul conducerii. Puteti comanda aceste faruri sau proiectoare de calitate foarte buna si la un pret de importator de la firma Strenger Er-Pol din Baia Mare, astfel va asigurati ca masina voastra va avea o iluminare buna pe timpul noptii.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: