Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Idei pentru amenajarea gradinii


banner-kalon-gardenVara se apropie cu pasi repezi si gradina noastra trebuie pregatita pentru diminetile si serile de relaxare sau chiar pentru zilele de picnic cu prietenii cand gratarul e incins si spiritele sunt vesele. Astfel ca trebuie sa ne gandim sa improspatam fiecare coltisor al spatiului nostru verde pentru a ne putea bucura din plin, toata vara, de bucatica noastra de natura, din jurul casei.

Frumusetea unei gradini este data printre alte aspecte si de poarta de la intrare, care trebuie sa fie ingrijita, vopsita dupa iarna grea si impodobita cu flori cataratoare. Trandafirii ar putea fi una din variantele cele mai potrivite datorita elegantei formelor si parfumului lor.

Gazonul curtii daca este ingrijit corespunzator va fi verde toata vara permitandu-ne sa ne odihnim ochii in imensitatea culorii sale sau oferindu-le copiilor posibilitatea unor jocuri atractive in aer liber. Pentru ca gazonul sa fie pus in valoare e indicat sa fie marginit si de cateva alei bine conturate din dale de piatra cu nisip sau chiar din alte materiale potrivite pentru asa ceva si considerate de catre noi mult mai atractive decat piatra. Cateva exemple ar putea fi marmura, gresia, lemnul, cimentul. Astfel si pe timp ploios ne vom putea deplasa prin gradina fara sa ne udam prin iarba verde a gazonului.

Daca avem teren in panta e foarte usor si spectaculos chiar sa construim in gradina noastra terase pe diferite nivele. Aici putem avea masute cu scaune pentru clipe de relaxare dar si ghivece cu flori sau diversi arbusti ornamentali. Terasele pot fi marginite de borduri din piatra pentru a-si pastra forma cat mai mult timp.

Gradina e bine sa aiba zona amenajata pentru gratar, masute si scaune, sezlonguri si fotolii  unde sa se intruneasca familia si prietenii la aniversari in aer liber. Aceste zone sunt in general betonate pentru ca sa ne miscam confortabil inconjurat cu un gazon tuns scurt si bine intretinut. Marmura, piatra si ceramica sunt alte posibilitati pentru aceasta zona a gradinii daca nu ne surade ideea betonului.

Foisoarele, terasele, un parau sau eventual un lac sau o fantana arteziana sau chiar toate la un loc reprezinta alte elemente de dorit in orice gradina care se respecta. Toate sunt puncte de atractie maxima ale gradinii pentru ca atat foisorul cat si terasele si paraul sau fantana fiind inconjurate de flori multicolore, de plante perene sau sezoniere dau o nota de exceptie fiecarei gradini.

Obiectele de mobilier vechi reconditionate sunt amanunte esentiale in decorarea oricarei gradini spectaculoase. Sunt si vor fi mereu la moda si ne vor ajuta intotdeauna sa ne personalizam gradina si s-o transformam din frumoasa in exceptionala.

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.