Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Ce sa facem atunci cand iarba din gradina nu este destul de verde ?


Cu totii dorim sa avem o gradina de vis cu multe flori colorate si gazon verde viu si cu toate ca facem tot ce ne sta in putinta sa-l intretinem totusi intampinam unele probleme, ba culoarea gazonului nu este care trebuie ori apar spatii goale si nu cunoastem motivul pentru care aceste lucruri se intampla in gradina noastra. Este posibil ca la un moment dat sa ne dam seama ca intretinerea gradinii nici nu este o munca atat de usoara, necesita timp si anumite cunostinte despre intretinerea plantelor iar daca nu avem timpul si nici cunostintele necesare putem cere sfatul unei firme de amenajari gradini cum este si Kalon Garden din Cluj, rezolvand astfel problemele ivite.

Pentru cei care totusi doresc sa-si rezolve singuri problemele ivite o sa prezint cateva idei care ar putea sa-i ajute in munca de intretinere a gazonului. Sunt mai multe motive din cauza carora iarba din gradina, nu este intotdeauna acel verde puternic si placut cum ne place tuturor sa-l stim. Primul pas trebuie sa fie de a descoperi care anume este motivul decolorarii gazonului gradinii noastre. Chiar daca am folosit seminte de cea mai buna calitate, din cauza unor motive ce tin de pamant si de modalitati de ingrijire incorecte ale gradinii,  iarba poate sa nu fie atat de verde si de uniforma pe cat ne-o dorim noi.

Un motiv in acest sens ar fi pamantul nepotrivit, prea dens, in care semintele nu se pot dezvolta si astfel, gazonul va fi inegal, peticit, cu spatii goale sau fara forta coloristica. O alta posibilitate ar putea fi lipsa apei sau dimpotriva, prea multa apa din cauza careia radacinile ierbii sa nu poata respira si astfel iarba sa nu arate asa cum ar trebui.

Buruienile pot fi si ele de vina daca iarba nu este frumoasa si verde.

De pilda, daca tundem iarba prea rar sau prea des si mai ales o facem prea mica, dam sanse mari buruienilor si muschilor sa se dezvolte si sa omoare gazonul. Trebuie sa experimentam si sa ne dam seama care e inaltimea ierbii cea mai potrivita pentru a evita aceste inconveniente. Daca iarba e tunsa prea scurt se poate sa-i fie mai greu sa se regenereze in timp util.

Pentru a scapa de buruieni, putem folosi pesticide care le omoara doar pe acestea, menajand firele de iarba. Dar trebuie sa fim atenti cu pesticidele pentru ca in cantitate foarte mare pot cauza tocmai distrugerea gazonului. Si daca se poate ar fi indicat sa impartim in trei etape perioada de utilizare a pesticidelor, primavara, mijlocul verii  si toamna, in cantitati moderate.

Si daca ne plimbam prea des pe gazon, il calcam in picioare, in timp, iarba se va ofili. Singura modalitate de a rezolva problema in acest caz este sa refacem gazonul in totalitate, in fiecare an, prin noi si noi seminte.

In concluzie, daca avem probleme cu frumusetea gazonului nostru, trebuie sa trecem in revista cateva posibile cauze ale acestei situatii, raspandirea buruienilor, muschilor si a lichenilor, aparitia rozatoarele, suprafata neuniforma a gazonului, prea putina sau prea multa apa in pamant, tunsul incorect al ierbii, lumina prea putina, calcatul gazonului in mod frecvent sau utilizarea de pesticide in cantitati mai mari decat e permis.

In cazul in care gazonul e in mare parte distrus, iarba e ingalbenita sau lipseste cu desavarsire, atunci e indicat sa reinsamantam intreaga zona.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: