Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Tinutul Transilvaniei


Transilvania un tinut din ce in ce mai vizitat de catre strainii petrecareti. Numele de Transilvania vine de la Trans sliva care inseamna tara de dincolo de paduri. Transilvania este inconjurata de depresiuni, rauri si dealuri. Aceasta dateaza din epoca de Piatra, facand parte din primele asezari umane de pe pamant. Este o zona bogata in resurse minerale, aur, sarea, carbune si lemnul si nu in ultimul rand de legende istorice.

O astfel de legenda este legata de Castelul Bran care este vizitat anual de mii de turist din toate colturile lumii. Turisti spun ca acesta este castelul lui Dracula, nume primit dupa domnitorul Vlad Tepes. Se spune ca acesta a facut un pact cu diavolul cand si-a gasit sotia moarta ca pana nu o va gasi nu se va putea odihni. Legenda spune ca a devenit vampir si bautor de sange.  Legendele au la baza descrierile despre cruzimea cu care Vlad Tepes pedepsea hotii si ucigasii, ca pedeapsa le tragea in teapa. Cruzimea pedepselor a facut sa fie de temut si pentru acesta poporul l-a numit vampir si bautor de sange. Totusi istorici au consemnat si legende care vorbesc despre aceasta perioada ca una in care s-au rarit hotiile si alte neleguiri.

Pentru un calator regiunea are o multitudine de statiuni unde se poate relaxa alaturi de familie. Statiunile in care turistii se pot distra si relaxa sunt Predeal, Poiana Brasov, Sovata,Baile 1 mai,Baile de la Bazna,Paltinis,Baile Felix, Stana de Vale si multe altele. Transilvania este renumita de productia de vinuri de calitate, renume care a ajuns in Europa si ne aduce cinste. Sunt multe locuri unde va puteti caza exista pensiuni, hoteluri , cabane si recent si turismul rural a prins avant. Va asteptam sa vizitati Tinuturile Transilvaniei.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: