Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Despre Statiunea Bran


Daca doriti sa scapati de stresul si galagia orasului puteti incerca una dintre statiunile montane in care va puteti relaxa. O statiune ideala pentru relaxarea minti si a corpului este Statiunea Bran. Sunt multe oferte de cazare in Bran cu servicii incluse si cu conditii de optima sedere. Puteti incerca aceasta statiune chiar si vara cand preturile sunt foarte mici in comparatie cu cele din sezonul din iarna. Va puteti petrece cu familia clipe de neuitat intr-un loc plin de peisaje frumoase si cu o fauna incredibila. Puteti intalni localnici care va pot spune povesti batranesti despre locul si legenda care dainuie in zona, cea a lui Dracula. In acest loc s-au pastrat toate traditiile si obiceiurile romanesti in cel mai mic detaliu posibil pentru a atrage turisti dornici sa cunoasca vechile datini. Tot mai multi straini viziteaza aceste locuri pentru a vedea arhitectura cladirilor vechi de sute de ani pastrate cu atentie de catre localnici si administratia locala.

Bran este situat in judetul Brasov la 30 de km de orasul cu acelasi nume. Numele de Bran vine din limba turca si inseamna Poarta insa nu are nici o legatura cu satul Poarta. In aceeasi zona puteti gasi si castelul Bran. Acesta a fost construit prima oara de ordinul teutonic in secolul a XIII-lea dar mai tarziu in 1242 sub comanda magistratului Theodorikus, iar mai tarziu a fost distrus de catre in mongolia in invazia lor din Transilvania. In 1377 din ordinul lui Sigismund al Ungariei se reconstruieste castelul insa de aceasta data din piatra. Acesta era un foarte bun punct de aparare intre Valahia si Transilvania. Castelul nu a avut o arhitectura anume, el a fost strict construit pentru aparare.

O alt monument interesant pe care il puteti vizita este Stella Maris o copie dupa capela din Balcic ( Bulgaria ). Acesta a fost construit pentru a adaposti inima reginei Maria, dupa ce Balcicul ia revenit Bulgariei in 1940. De aceea si numele de Stella Maris in traducere Capela Reginei.

Exista foarte multe locuri de cazare in Statiunea Bran, puteti gasi cazare ieftina la orice vila , hotel sau pensiune din zona. Puteti gasi ofertele online pe site-urile de profil cu oferte turistice. Este un loc nemaipomenit pentru ati petrece vacanta in orice anotimp, cel mai frumos peisaj il gasiti in primavara cand toata natura revine de sub iarna grea si nu prea sunt cuvinte destule pentru a descrie acel proces.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: