Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Trucuri in amenajari interioare


Exista unele trucuri in amenajari interioare care va pot ajuta sa imbunatatit viata de zi cu zi si sa faceti sa para casa dvs mai mare si mai spatios. Este o diferenta mare sa traiesti intr-o casa mare si frumoasa specific cladirilor rurale sau sa traiesti la oras intr-un bloc cu camere micute si lipsita de spatii.

Omul are nevoie de spatiu sa nu se simte sufocat de pereti. Din pacate avem obisnuinta sa acumulam foarte multe lucruri, de cele mai multe ori nefolositoare cum ar fi haine pe care nu le mai utilizam sau le utilizam foarte rar. Depozitarea acestora ar putea sa ne provoace problema mai ales tntru-un apartament mic. Cu cat este o casa mai aglomerata cu multe lucruri si obiecte cu atat o sa avem mai putina spatiu.

La mare parte dintre aceste obiecte in mod sigur ne putem lipsi astfel eliberand spatiile mari ocupate de dulapuri si dressinguri obisnuite si construind dulapuri in pereti castigand astfel spatiu mai mult. De multe ori am vazut in locul peretilor despartitoare puse rafturi sau dulapuri mici unde pot fi depozitate carti, electronice sau alte obiecte utile sau decorative. Bineinteles nu toti peretii pot fi sparte, exista pereti de rezistenta care nu pot fi sparte sau schimbate, dar sunt unele care pot fi inlocuite pentru a mari spatiul existent.

Prin spargerea peretilor si marirea camerei si pe balconul inchis, schimbarea usilor traditionale cu altele glisante sau cumpararea de mobilier cu spatii de depozitare ne poate ajuta sa transformam apartamentul intr-un spatiu mai aerisit si mai placut.

Cu vopsirea peretilor in diferite feluri si culori la fel se poate jongla cu efectul de spatialitate, folosind culori calde sau reci pe pereti diferite putem crea efectul de apropiere sau de departare, de mai mult spatiu existent. De exemplu albastrul deschis este o culoare care da senzatia de departare iar un portocaliu in mod sigur va da o senzatie de apropiere.

Se poate lucra nu numai cu culorile dar si cu forme, zugravind un fasii verticale in diferite culori vom da senzatia de un spatiu mai inalt iar dungile orizontale vor avea efectul de latire a apartamentului. Culorile deschise si lucioase la fel pot crea un spatiu mai mare, chiar daca acestia nu exista in realitate dar din punct de vedere vizual ele vor avea efectul acesta.

Oglinzile pot fi utilizate inteligent pentru a crea spatialitate, ele prin reflexie dubleaza perceptia spatiului, o sa para spatiul mai mare.

 

 

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.