Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Frumusetea toamnei in gradina


Toamna ofera cele mai frumoase culori printre toate anotimpurile. Chiar si in arta toamna este reprezentata de o zana imbracata o hana plina de frunze colorate iar in brate are un cos plin cu fructe si legume, simbolul bogatiei. Intr-adevar toamna vedem fructul acelui an, daca a fost sau nu un an bogat sau munca noastra pe tot anul nu a avut roade.

Tot toamna incep pregatirile pentru anul urmator terenul trebuie pregatit ca la inceputul anului totul sa se poate incoltii mai usor. Pentru acest lucru trebuie sa curatam frunzele moarte, acestea nu lasa celelalte plante sa respire si se vor putrezi, de aceea este bine sa le adunam. Unele plante perene trebuie taiate, daca nu ele se vor putrezi si vor arata inestetice. Iarba este bine sa fie tunsa, dar in unele locuri, pe la baza gardurilor vii si arbusti putem lasa mai lungi unde vor oferii protectie radacinilor de vant si de frig.

Cum este la moda ca orice gradina sa aiba un iaz, toamna in mod sigur vor venii broastele sa-si gaseasca loc de odihna pentru iarna. Broastele sunt animale benefice, asa ca nu ar trebui sa ne deranjeze prea mult, dar trebuie sa fim atenti la ele cand facem curatenie in iaz. Frunzele cazute in iaz pot contamina apa de aceea este imprtant sa facem curat regulat in iazul nostru, de fiecare data cand este necesar.

Este foarte important ca daca avem pesti in iaz sa nu lasam ca suprafata apei sa se inghete, pestii nu vor mai avea aer si vor muri. Daca iazul este de dimensiune mica posibilitatea de a ingheta suprafata apei este mai mare, in acest caz pestii trebuie mutate in acvarii pentru iarna. Daca iazul este adand si nu exista riscul sa inghete pana la fund, atunci putem pastra o gaura cu ajutorul unei mingi care sa pluteasca la suprafata apei.

Nici o gradina nu este completa fara pasari, iar toamna este perioada in care putem obisnui pasarile de gradina noastra. Pasarile daca au mancare si apa din belsug in gradina noastra ele nu vor pleca de acolo. Chiar si iarna putem pune mancare si apa pentru pasari astfel obisnuind acestia ca la primavara sa ramana in gradina noastra pentru a ne incanta cu cantecul lor impreuna cu primele boboci.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: