Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Gradina Japoneza, un loc plin de mister


Gradina Japoneza este amenajata in asa fel incat sa fie plina de mister, de simboluri sugestive si spiritual. La amenajarea gradinilor Japoneze, fiecare obiect este ales cu multa grija pentru a realiza o anumita ordine, o anumita stare. Prima data au fost construite in jurul unor temple, palate sau pavilioane, cu scopul de a aduce un plus de stare spirituala locului respectiv. Iata ce spune arhitectul peisagistic de la firma de amenajari gradini http://www.kalongarden.ro/, o firma cu un portofoliu impresionant in lucrari de amenajari gradini.

La gradinile japoneze arta este in simbioza cu natura, elementele utilizate sunt naturale, chiar si pavilioanele sunt in asa fel facute ca sa se integreze in spatiul respectiv. Daca privim o gradina Japoneza, atat in ansamblu cat si in detalii, vom observa aceeasi ordine caracteristica japonezilor, un loc foarte bine gandit cu un anumit scop si realizat la perfectie.

Elementele importante in gradinile japoneze sunt piatra, apa si focul. Piatra simbolizeaza muntii, apa este simbolul vietii si al transformarii, iar focul apare ca lampi de gradina, arderea focului spiritualitati. Aceste elemente apar de fiecare data in gradina japoneza, de multe ori doar reprezentate simbolic. Un exemplu ar fi reprezentarea apei pe suprafete mari de nisip,  greblata in valuri, izvor de viata si nemurire.

La fel, din pietre sunt realizate felinare, lampi de gradina, un loc unde ardea candva focul spiritualitatii. Piatra este si un element de constructie in gradinile japoneze, ea ofera materialul de baza pentru alei care ne conduc in drumul nostru pas cu pas. Piatra reveleaza treptat frumusetea gradinii. Nu exista linii drepte, totul este ondulat imitand valurile marii, ideea e de curgere si a continuitate. Chiar si cararea este serpuitoare, urmand regula naturii.

Gradinile japoneze nu sunt gradini foarte incarcate, elementele au rol simbolic si au incarcatura informationala profunda, invita vizitatorul intr-o calatorie spirituala si in meditatie. Gradinile japoneze sunt sarace in plante, sunt doar cateva care apar in acestea, cativa arbusti conifere, bambus, azalee, prun, cires japonez si magnolia.

Mai nou, in amenajarile de gradini moderne apar din ce in ce mai multe elemente din gradina japoneza imprumutand din aspectul ingrijit si spiritual al acesteia. O lampa de gradina de inspiratie japoneza sau iazul cu pesti si cascada din stancarii poate aduce gradinii un element in plus de o frumusete de neuitat.

Reclame

Un răspuns la „Gradina Japoneza, un loc plin de mister

  1. Pingback:Nascuti gradinari | Articolbox

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: