Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Vara indiana si gradina


Un sfarsit de saptamana cu soare cald, zile demne de denumirea vara indiana. Aceasta expresie sugereaza temperaturile ridicate anormale pentru aceasta perioada a toamnei. Totusi sunt si beneficiari a acestor ultime zile frumoase ale anului, parca de miercuri incepand vin din nou ploile si frigul asa ca toti cei care au avut timp si bani au beneficiat de vreamea buna si calda.

Ce poti face de fapt in aceasta perioada a anului? Inca se mai pot face excursii, iesiri la iarba verde, plecari la tara la bunici si de ce nu diferite munci in gradina. Eu asta am ales in acest sfarsit de saptamana, o iesire la tara si putina munca pe langa casa. Sunt foarte multe munci ce trebuie facute in aceasta perioada a anului pe langa casa, cat inca nu ploua trebuie taiat lemnul si pus in depozitul de lemne, trebuie scoase legumele si culese fructele de gradina.

Chiar si gradina cu flori are nevoie de o atentie marita, unele plante trebuie curatate, altele taiate lasate doar radacina, frunzele trebuie greblate si adunate, asa ca este mult de lucrur pe langa casa si omul nu are timp sa se plictiseasca.

Pe langa munci sunt si unele avantaje ce nu pot fi neglijate, plimbarile prin gradina amenajata nu poate fi substituit cu nimic, plantele isi intorc florile catre noi recompensandu-ne pentru orele de munci depuse, transmitandu-ne iubirea lor neconditionata.

Toamna putin a schimbat aspectul gradinii, totul si-a imbracat o haina de culori galbui rosiatici, o explozie de culori calde, maronii, prevestesc ultimele zvacniri ale naturii dupa care totul dispare. Mai este putin si se termina vara indiana, incep ploile, zilele mohorate. Ce bine ca am terminat muncile in gradina si acesta poate dormi linistit, trebuie doar sa astept venirea primaverii cand gradina va incepe sa se trezeasca din nou aducandu-ne din nou bucurie si satisfactie.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: