Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Montarea cutiilor negre pe vehicule, pentru monitorizarea traficului


Comisia Europeana a votat ca din toamna anului viitor producatorii auto sa introduca cutiile negre pe vehicule pentru o monitorizare mai buna in cazul accidentelor. Desi se spune clar ca aceste cutii negre au doar rolul de a trimite semnale cu locatia autoturismului in cazul unui accident, totusi ele vor colecta date despre locatiile si modul de conducere al  soferilor.

Aceste cutii negre vor culege informatii si in cazul unui incident care poate fi considerat sofat agresiv. Vor trimite un semnale de alarma cu locatia gps a vehiculului. Caracteristicile sofatului agresiv sunt acceleratul in forta, franarea brusca si virajele agresive, ele toate vor fi transmise si stocate prin satelit la un centru de calcul. In cazul in care incidentul se termina cu un accident si airbagurile se declanseaza, cutia neagra va trimite semnal de avertizare catre politie, cu locul accidentului.

Pentru a-i stimula pe ceilalti conducatori auto care au masini vechi ce nu au montate astfel de cutii negre sa le monteze si ei, companiile de asigurari ofera reduceri substantiale la asigurarea obligatorie pentru cei care au cutia neagra montata. Este adevarat ca firmele de asigurari vor putea colecta informatii importante despre comportamentul soferului si astfel vor putea calcula mai usor factorul de risc pentru asigurare, soferilor care conduc agresiv.

Ar fi bine de stiut in ce masura se vor folosi aceste informatii si pentru spionarea soferilor,  datele colectate vor avea si un aspect personal, locuri si destinatii pe care nu toata lumea le doreste a fi publice iar utilizarea informatiilor ar putea incalca libertatea personala a soferilor.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: