Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Ce sa verificati la masinile inchiriate


Intr-un articol anterior am discutat despre avantajele masinilor inchiriate, unde am prezentat aceste avantaje de care puteti beneficia. Cu toate ca inchirierea unei masini poate fi foarte avantajos, acest lucru insa trebuie facuta cu mare atentie. La alegerea unei masini inchiriate este important sa faceti unele verificari inainte de a semna pentru preluare ca sa nu aveti surprize mai tarziu. Poate va grabiti sau aveti prea multa incredere in firma de inchiriere masini si considerati ca nu este necesar sa faceti aceste verificari, dar totusi ar fi bine sa le faceti pentru ca va ia doar cateva minute dar va poate scuti de o multime de neplaceri.

Primul lucru la care trebuie sa fiti atenti este aspectul exterior, sa nu existe julituri sau indoituri pe masina, iar daca sunt, atunci atrageti atentia agentului care este prezent la predarea masinii sa specifice in nota scrisa aceste probleme. Exact la fel trebuie sa facem si in interiorul masinii, daca observam rupturi la tapiterie sau orice fel de semne de julituri sa scriem in nota scrisa. Astfel eliminam probleme si discutii ulterioare, cand aducem inapoi masina la firma de inchiriere masini.

Dupa asta putem trece la luminile de semnalizare si proiectoare, ele sunt indispensabile in conducere si trebuie sa functioneze impecabil. Sa verificam si stergatorul de parbriz, clima si radioul sa fie functionale, chiar daca nu le vom folosi pe drumul nostru, dar sa fim siguri ca ele functioneaza si plecam la drum cu o masina pusa la punct si fara probleme.

Putem regla oglinzile retrovizoare si scaunul intr-o pozitie confortabila pentru noi, dupa care sa pornim motorul pentru a asculta sunetele scoase de motor, prima data in stationare iar daca spatiul permite atunci sa facem o tura prin curte pentru a vedea daca nu sunt sunete ciudate in timpul conducerii.  Daca spatiul nu permite sa facem manevre, sa cerem reprezentantului firmei sa permita un drum scurt cu masina pentru a depista eventualele probleme.

Daca aceste verificari au decurs cu succes si masina este buna, atunci puteti trece la verificarea actelor. Verificati si obligatiile in cazul unui accident si vedeti ce tip de asigurare aveti. In mod normal o asigurare obligatorie RCA are acoperire pentru accidente iar in pretul de inchiriere platiti si asigurarea, asa ca verificati tipul de asigurare ca sa stiti exact nivelul de asigurare facuta la aceasta masina.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: