Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Inspectarea masinilor cumparate la mana a doua


auto-second-hand

Inspectarea masinilor second hand

Cu toate ca toti ne dorim masini noi, adevarul este ca nu intotdeauna ne si permitem, de aceea de multe ori alegem sa cumparam o masina la mana a doua decat sa asteptam inca un timp pana reusim sa mai adunam ceva bani pentru cumpararea unui autoturism nou. Cumpararea unui autoturism la mana a doua nu ar trebui sa fie o problema pentru ca sunt foarte multe masini folosite care sunt intr-o stare impecabila si pot fi achizitionate la un pret relativ bun.

Pentru a cumpara un autoturism la mana a doua, de calitate este important ca la alegere sa facem o inspectie a vehiculului foarte amanuntita pentru a stii in ce stare este si ce reparatii vor trebui facute ulterior.

Primul pas este verificarea autoturismului din exterior unde trebuie sa verificam parbrizul sa nu aiba fisuri si crapaturi, tabla sa nu prezinte indoituri sau zgaraieturi. Este bine de stiut ca daca ne pozitionam in fata sau in spatele vehiculului si privim linia laterala a vehiculului, micile indoituri pot fi depistate prin micile umbre care evalueaza imperfectiunile indoiturii. La fel puteti observa si pete de vopsea de alta culoare sau doar de o alta nuanta, si acest lucru arata ca s-au facut reparatii pe alocuri dar daca doriti ca masina sa arate bine trebuie sa o revopsiti pentru a uniformiza vopseaua.

Verificati farurile si proiectoarele sa nu fie ingalbenite. Ele pot fi usor schimbate cu altele noi si la un pret relativ bun, vezi exemple pe strenger.ro, totusi va trebui sa luati in calcul aceste cheltuieli in plus.

Verificati anvelopele daca sunt de calitate si sa nu fie tocite. Este important ca gentile si anvelopele sa fie de un singur fel si ca ele sa fie in stare buna. Desi anvelopele trebuie schimbate periodic dar daca cumparati o masina si trebuie s-o echipati cu anvelope noi acest lucru se va simti la buzunar. La o masina la mana a doua la cumparare totdeauna verificati presiunea la roti ca sa nu va treziti cu surprize pe drum.

Daca ati verificat exteriorul puteti intra in interior pentru a verifica si acolo atat aspectul cat si functionarea autoturismului. Primul lucru la care trebuie sa va uitati este tapiteria sa fie in stare foarte buna fara rupturi sau murdariri care nu pot fi curatate, dupa care puteti trece la scaune si podeaua. Functionarea corecta a luminilor de bord este obligatorie iar daca are sistem de aer conditionat si de incalzire acestea la fel trebuie sa fie functionale.

Daca masina pare in regula, este important sa mergeti la un drum pentru a vedea cum se conduce. Pe drum drept puteti incerca sa luati mana de pe volan sa vedeti daca masina pastreaza directia sau daca trage intr-o parte sau alta, astfel puteti depista eventualele probleme de directie. Trebuie sa vedeti daca vireaza fara probleme, fara zgomote suspecte sau vibratii si la franare sa raspunda promt si lin.

Cu toate ca este posibil sa ne para aceste mici defectiuni nesemnificative, ele pot acoperi probleme mult mai mari care va pot costa foarte multi bani ulterior.

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.