Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Un look mai serios?


Nu inteleg sub nicio forma seriozitatea. De ce trebuie atat de mult timp in viata asta sa fim seriosi? Nu ma refer la a nu fi responsabili sau ambitiosi si a nu-ti urmari scopul, dar de ce nu putem sa o facem cu un zambet pe buze, cu optimism si o incredere demne de luat in serios? De ce nu putem adauga culoare acelei rochii  negre? Inca din anii de scoala ni se impune o uniforma gri sau albastra, de cele mai multe ori urata,care se aseaza pe noi extrem de rigid.

Ni se ia individualitatea si nu ni se ofera sansa de a deveni creativi. Iar, daca o facem, daca adaugam o esarfa colorata sau poate o bascuta, suntem pedepsiti. Si nu, o uniforma nu ne face sa parem deloc mai inteligenti. Aerul acesta sobru s-a instalat comod in multe medii si este de cele mai multe ori asociat cu o forma de respect si cu o persoana care inspira, ei bine, da, seriozitate. Dar de ce o persoana imbracata colorat nu o poate face? Raspunsul este foarte simplu si l-ati intuit bine: avem de-a face din nou cu stereotipuri implantate atat de bine in mintea noastra de cand suntem copii.

Dar daca in scoala ni se impun anumite lucruri, atunci cand crestem si suntem pe cont propriu, ne permitem anumite libertati. Ne putem imbraca la birou in rochii elegante colorate, la care sa adaugam esarfe, brose sau alte accesorii. Putem renunta la camasa alba apretata si la rochia neagra lunga pana la genunchi. Cu toate ca inca exista o uniforma in multe companii si inca exista sefi care probabil nu inteleg culorile, lumea ar trebui educata altfel. Cred ca trebuie sa renuntam la ochelarii de cal. Eu refuz sa fiu o rotita in acest vast mecanism si stiu ca niciun mare revolutionar nu s-a lasat intimidat de aceste reguli banale nescrise.

Autor: Mariana Popa

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: