Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Marele Gatsby


Noua ecranizare a romanului omonim al lui F. Scott Fitzgerald a fost mult asteptata de indragostitii de film si nu numai, proiectia avand in sfarsit loc la Festivalul de la Cannes, chiar in deschiderea festivalului, reusind sa poarte publicul inapoi in timp, in nebunii si electrizanti ani `20. Baz Luhrmann a reusit sa creeze un minunat spectacol vizual cu aceasta productie, surprinzand totodata esenta acelor vremuri si mai mult decat atat a reusit sa creeze un tablou contemporan al unei povesti de dragoste, gelozie, succes si dorinta, impletind realitatea actuala cu cea de atunci. Interpretarea lui Leonardo DiCaprio a fost minunata, reusind sa surprinda perfect acel Gatsby seducator al lui Fitzgerald.

Minunatele costume au fost create de Catherine Martin, care a reusit sa recreeze pana la cel mai mic detaliu atmosfera luxoasa a acelei perioade. Catherine nu a fost dintotdeauna fana romanului Marele Gatsby. Ea, initial, nici nu a vrut sa lucreze la aceasta productie, dar se pare ca Baz Luhrmann este incredibil de persuasiv si a reusit in cele din urma sa o convinga. E adevarat ca Martin citise romanul in adolescenta, iar acum cand l-a recitit, parerea ei s-a schimbat radical. Ea era oricum incitata de moda din acea perioada, datorita revolutiei sociale de dupa Primul Razboi Mondial. A fost o perioada grozava de emancipare a femeilor in primul rand, care au trecut de la acele rochii lungi bombate, la celebrele rochii flapper, dar a fost o schimbare majora pentru intreaga lume, o trecere brusca de la secolul XIX si moda de atunci, la ceva mult mai modern, mai aproape de vremurile noastre. Catherine Martin a lucrat si cu Miuccia Prada si cu fratii Brooks la costumele din film, creand o minunata lume a anilor `20.

Un aspect un pic mai straniu, poate chiar socant al acestui film, este ca Baz Luhrmann a ales o coloana sonora moderna. In aceasta lume a jazz-ului, el alege nume precum Lana Del Rey si Beyonce, pentru ca el incearca sa recreeze o stare si nu neaparat un sunet. Pe atunci, oamenii ascultau pentru prima oara jazz la o petrecere, deci aceasta muzica era ceva atat de nou, proaspat si dinamic, de aceea pentru publicul de acum jazz-ul poate suna invechit, dar o voce contemporana iti poate crea o stare de prospetime, care te ajuta sa te transpui mai bine in acea lume.

Mariana Popa

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: