Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Conducerea preventiva


A conduce preventiv inseamna in primul rand a verifica buna functionare a masinii inainte de a porni la drum. Pozitia la volan e foarte importanta, trebuie sa ne aranjam scaunul astfel incat sa ne fie comod in timpul condusului. Piciorul stang care se ocupa cu pedala de ambreiaj, e bine sa nu fie complet intins pe parcursul manevrelor si nici deranjat de catre plansa de bord.

Mai avem de verificat oglinda retrovizoare auto, aceasta trebuie sa fie curata si fixata in pozitia corecta pentru a vedea bine masinile care se afla in spatele sau in partea laterala a autovehicolului nostru. Nimic nu trebuie sa deranjeze vederea noastra in spate sau in lateral, pe parcursul deplasarii noastre cu autoturismul.

Lampa de semnalizare e urmatorul lucru ce trebuie verificat cu atentie inainte de a porni la drum. Sa nu uitam sa urmarim atat afisajul din cabina cat si pe cel de afara. Asa ne asiguram ca lampa va functiona corect pe drum. Daca lampile de semnalizare nu functioneaza bine riscam sa avem probleme de vizibilitate in timpul calatoriei si asa sa crestem numarul posibilitatilor de accidentare.

Verificarea franelor e la fel de importanta precum e controlul celorlalte accesorii ce le-am numit pana acum. Placutele de frana trebuie sa prinda de la prima apasare altfel ceva nu este in regula si e indicat sa vizitam un atelier de mecanica auto pentru reparatiile necesare. De multe ori e nevoie doar de aerisire la frana si de completarea uleiului, mai ales in cazul masinilor mai vechi.

Pe langa verificarile amintite, la conducerea preventiva intra si respectarea regulilor de circulatie pe parcursul calatoriilor noastre, mai lungi sau mai scurte. Trebuie sa tinem seama de adaptarea vitezei la conditiile de drum, de acordarea proritatii atunci cand e cazul si de depasirea altor autoturisme in mod regulamentar. Daca nu suntem atenti la aceste aspecte atunci inseamna ca incalcam regulile de circulatie preventiva si putem oricand provoca accidente.

Inainte de a porni la drum trebuie sa ne punem centura de siguranta atat cei care stau in scaunele din fata ale masinii cat si cei asezati pe scaunele din spate. Mai nou multe masini sunt dotate cu centura de sigurnata si la scaunele din spate, astfel in cazul unui accident, se reduce socul si posibilitatea de ranire a soferului si a celorlalti pasageri.

Daca nu uitam sa tinem seama de verificarile de rigoare si de neincalcarea regulilor de circulatie atunci putem spune ca suntem perfect incadrati in sistemul conducerii preventive.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: