Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Trucuri de conducere


Daca vrei sa economisesti in bugetul familiei trebuie sa inveti unele trucuri pentru reducerea consumului la autoturismul personal. Sunt cateva masuri pe care daca le luati reduceti consumul de combustibil si odata cu el si cheltuielile aferente.

Reguli de economisire a combustibilului

Cauciucurile slab umflate au o mai buna aderenta dar creste uzura si consumul de combustibil. Verifica presiunea la amvelope sa fie la presiunea adecvata pentru a reduce consumul de combustibil.

Aveti grija la treptele de viteza, conduceti in fiecare treapta cu viteza aferenta. Daca auzim ca turatia motorului a crescut, schimbam treapta la una mai mare pentru a nu forta motorul si a salva combustibilul. Mersul cu turatie mare consuma foarte mult combustibilul.

Utilizarea de aer conditionat poate creste consumul intre 10-20%, daca nu este nevoie nu-l porniti. La fel va creste consumul autoturismului cu 10% daca deschideti geamurile autoturismului la viteze mari, de aceea este indicat sa pastram geamurile inchise in timpul mersului.

Portbagajul de pe autoturism la fel este factor de crestere de consum de combustibil. Daca nu avem nevoie de portbagaj este mai bine sa-l scoatem pentru ca fara el vehicolul este mai aerodinamic.

Mentineti un ritm constant si o viteza constanta pe autostrada, astfel veti scade consumul de combustibil. Obiceiul de a conduce cu frane si acceleratii alternative creste mult consumul. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care mergeti pe drumurile laturalnice cu noroi, pietris  si multe gropi, acesta lucru poate creste consumul de combustibil cu pana la 30%.

Masinile vechi la pornire necesitau o incalzire prealabila, o perioada in care dupa pornire masina a fost lasata sa mearga in gol, masinile noi nu au nevoie de incalzirea prealabila mai ales cu uleiurile de motor de calitate, ele pot porni automat la drum.

Chiar daca trebuie sa va opriti la un semafor sau o intersectie, daca trebuie sa stati mai mult de 45 de secunde, este mai economic sa opriti masina si sa porniti din nou doar inainte de plecare.

Nu uitati greutati inutile in masina. De multe ori lasam in masina lucruride care nu avem nevoie decat foarte rar sau ne este lene sa le scoatem. Orice greutate in plus duce si la un consum mai mare de combustibil.

Conduceti lin fara opriri nejustificate, pornirea din loc consuma mai mult decat mersul in sine. Inainte de semafor cand vedeti ca este pe culoarea rosie, lasati masina din departare sa se apropie incet luand piciorul de pe acceleratie, asa este posibil sa prindeti verdele inca din mers, astfel nu v-a trebui sa porniti din loc un procedeu cu un consum mai mare de combustibil.

Pentru a urca un deal este important s-o facem pe o viteza acumulata inainte de deal, asa ca daca vedeti ca urmeaza un deal accelerati din timp pentru a avea viteza suficienta pentru a urca. Daca accelerarea se face cand deja suntem pe deal, consumul de combustibil este mai mare.

Vizitati atelierul de reparatii auto pentru depistarea si repararea defectiunilor pe care le observati. Sa aveti grija in special la fluxul de ulei si aer al autoturismului, cat si de inlocuirea filtrelor de aer.

Este important sa tineti o evidenta a consumului de combustibil, o crestere de combustibil poate semnala o defectiune mecanica.

Daca va schimbati obiceiurile, reusiti sa economisiti bani pe care de exemplu puteti sa-i utilizati la cumpararea de accesorii auto de calitate.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: