Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Unde sa inveti meseria de mecanic auto


Curs de mecanic auto

Curs de mecanic auto

Se spune ca toate meseriile sunt frumoase si bune dar cea mai buna meserie este cea pe care o stapanesti cel mai bine. Este foarte important ca daca te hotaresti sa devii mecanic auto sa alegi scoala unde sa poti acumula cele mai bune informatii.

Scoala de mecanici auto este indispensabila pentru cei care doresc sa lucreze in domeniu, aceasta va poate oferi toate cele necesare pentru formarea profesionala. La scoala de mecanici auto aveti ocazia sa invatati teorie, dar o sa faceti si ucenicia langa un profesionist.

Unde sa faci un curs de mecanic auto

In general este nevoie de cel putin doi ani de curs intensiv pentru a invata bazele si pentru a primi diploma de mecanic certificat. Exista insa si unele cursuri rapide unde puteti invata meseria de mecanic auto de cateva luni cu care puteti sa va angajati sa lucrati langa un mecanic auto calificat ca ajutor suplimentar, dar sa nu uitati ca acest curs este doar un inceput care are rolul sa va arate bazele si nu va ofera suficiente informatii ca sa va puteti numi mecanic auto calificat.

Cand alegeti o scoala unde vreti sa urmati cursurile de mecanic auto trebuie sa tineti cont de localizarea scolii, acest curs fiind si practic nu poate fi facut de la distanta.

 Cursuri conexe cu cursul de mecanic auto

Cand urmati o scoala de meserie de mecanic auto, la finalul cursului o sa aveti o diploma care va permite sa va angajati in diverse tipuri de locuri de munca unde este importanta cunoasterea pieselor si accesoriilor auto. Cursurile conexe cu cursul de mecanic auto va vor da posibilitatea de a deveni tehnician  la un sevice auto si sa va ocupati mai mult de verificarea tehnica a  autoturismelor si nu neaparat de repararea lor.

Un curs de vanzari va poate ajuta sa va angajati intr-un magazin de piese si accesorii auto, sa puteti prezenta si recomanda piese si accesorii auto. Cand alegeti scoala de mecanic auto pe care doriti sa o urmati trebuie sa luati in considerare aceste cursuri conexe care ulterior va pot ajuta sa va angajati mai usor.

Utilizarea echipamentelor de service auto

O scoala de mecanici auto o sa fie echipata cu echipamente de ultima generatie si o sa invatati cum sa utilizati aceste echipamente de service auto ca in momentul in care va angajati sa fiti pregatit sa le utilizati. Este posibil ca in lumea reala sa nu puteti avea cele mai bune echipamente, dar este bine sa le cunoasteti si sa stiti cum sa le folositi.

Masinile noi au calculator de bord, puteti afla foarte multe informatii despre starea motorului si a reglajelor de la motor doar conectandu-le la un calculator special programat pentru acest lucru. La aceste masini reglajele nu se mai fac manual, totul se face electronic si programul de testare salveaza toate modificarile facute asa ca in cazul in care se intampla un accident reglajele facute pot fi verificate.

Fii mecanic auto cu certificat

Inainte sa incepeti scoala de mecanic auto este important sa verificati daca certificatul pe care-l da la finalul cursului este sau nu valid, daca scoala este sau nu acreditata. Multe firme angajeaza doar mecanici care au certificate si diplome valide de la scoli acreditate, fiind si aceasta o asigurare ca persoana angajata este un bun mecanic auto.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: