Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Importanta proiectoarelor de ceata


Proiectoarele de ceata sunt accesorii auto gandite pentru a ilumina carosabilul in conditii meteorologice dificile cum ar fi ceata sau ninsoarea densa. Lumina puternica a proiectoarelor de ceata, orientata catre carosabil, ne ajuta sa fim vizibili in timpul cetii dense care poate aparea oricand ca un factor destabilizator pe parcursul calatoriei noastre. Aceasta lumina ne mai ajuta sa vedem denivelarile si gropile de pe drum, in timp ce ne deplasam in ceata.

Proiectoarele de ceata sunt mai mici decat farurile si sunt asezate sub faruri si fixate catre carosabil pentru ca lumina lor sa bata in jos si sa nu-i deranjeze pe ceilalti participanti la trafic. Masinile moderne au un design special, elegant si cu stil pentru proiectoarele de ceata, sunt mult mai atractive decat cele de demult. Unele tipuri de masini au incorporate din fabrica proiectoarele de ceata iar altele au doar locul in bara de protectie unde urmeaza sa fie instalate aceste accesorii auto.

Oricum trebuie sa ne dotam masina cu proiectoare de ceata pentru ca pe viscol, ceata, ploaie abundenta, acestea trebuie puse in functiune, in caz contrar, riscam sa fim amendati. Tot asa cum putem fi sanctionati si in cazul in care pornim proiectoarele de ceata atunci cand nu e nevoie de ele, adica pe timp frumos. Pentru ca proiectoarele de ceata degaja o lumina puternica, aceasta lumina ii poate deranja pe cei ce se deplaseaza in trafic, din sens opus noua si astfel se pot produce accidente.

Pentru lumina proiectoarelor de ceata in general s-a ales culoarea galbena. Aceasta culoare, orientata catre asfalt, ofera o vizibilitate buna pe distante mici, lucru foarte important atunci cand este ceata sau ninge din abundenta. Proiectoarele de ceata cu lumina halogen prezinta un fascicul luminos de culoare violacee, aceasta fiind la randul ei puternica si clara.

Daca vrem sa circulam in siguranta in conditiile meteorologice extreme, atunci trebuie neaparat sa ne folosim de lumina proiectoarelor de ceata iar acestea trebuie sa fie construite si pozitionate corect. Folosirea proiectoarelor de ceata gresit facute sau prost orientate este foarte periculoasa atat pentru noi cei care ne aflam in masina cu probleme cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: