Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Sfaturi pentru un proiect de casa


Este cunoscut faptul ca in primavara se demareaza cele mai multe proiecte de casa. Majoritatea celor care pornesc acum la drum au deja proiectul de casa facut sau cel putin stiu ce proiect isi aleg de la o firma de arhitectura ce pune la vanzare proiecte gata facute. Cum in aceasta perioada vremea inca nu tine cu noi si isi face de cap cu siguranta foarte multe persoane cauta informatii legate de construirea unei case, pasii ce trebuie urmati si bineinteles sfaturi din partea celor care au trecut deja prin aceste etape. Am cautat pe internet, in special pe forumurile dedicate caselor sfaturi si pareri de la mai multe persoane cu scopul de a le ingloba intr-un articol util cu cele mai bune sfaturi pentru construirea unei case.

Iata care sunt cele mai utile sfaturi „culese”:

  • primul sfat este legat de ce tipuri de proiecte case va intereseaza. Este recomandat sa alegeti un proiect de casa cu etaj chiar daca dispuneti de un teren mai mare ce v-ar permite construirea unei case pe un singur nivel de dimensiuni mai mari. In primul rand veti economisi teren ce va putea fi utilizat in alte scopuri, in al doilea rand veti economisi bani cu constructia casei. O casa cu etaj necesita o fundatie de dimensiuni mai mici, un acoperis mai mic, instalatii sanitare si electrice mai mici, deci in final costuri mai mici. In plus, puteti beneficia si de un peisaj frumos de la inaltime, lucru ce depinde si de teren, dar cu care putine persoane se pot lauda.
  • al doilea sfat foarte important pe care foarte multe persoane il dau celor care pornesc la drum cu constructia casei este alegerea proiectului. Un proiect de casa simplu cu putine modificari poate din partea dvs (in functie de ce aveti nevoie) este perfect. Nu alegeti un proiect de casa pe care nu sunteti sigur ca il puteti finaliza. Aveti grija ca proiectul sa fie in regula, fara probleme ce pot duce la o casa cu probleme. Camerele trebuie sa fie de marimi normale, ca de exmplu un living poate avea intre 25 si 35 de mp, iar un dormitor „matrimonial” intre 12 si 20 de mp. O casa ideala din tooate punctele de vedere ar trebui sa cuprinda la parter un living cu o scara interioara, o bucatarie, un birou si o baie. La etaj indicat ar fi 3 dormitoare, o baie si un dressing. Ca idee ar trebui sa cautati proiecte de casa cu o suprafata totala de 160-180 mp.
  • al treilea sfat in ordine cronologica este alegerea constructorului. Incercati sa apelati la o firma mica cu o echipa sau doua de muncitori, o firma despre care sa aveti recomandari sau a carei seriozitate sa o puteti testa. Vizualizati cateva lucrari terminate ale acestei firma si incercati sa negociati construirea casei pe etape: casa la rosu, casa la gri, casa la cheie si peisagistica. Doar astfel veti putea controla executia casei. Nu uitati sa semnati un contract intocmai etapelor, iar pretul constructiei sa fie pe etape. Platiti avans doar pentru fiecare etapa, iar la finalizarea etapei achitati, iar daca sunteti multumiti de cum au decurs lucrurile platiti si avansul pentru urmatoarea etapa. Incercati pe cat posibil ca cineva din familie sa fie in preajma echipei in fiecare zi, asa veti putea controla si costurile materialelor utilizate si multe alte aspecte.
  • al patrulea sfat este legat perioada cand incepeti constructia si termenul de finalizare. Intotdeauna incepeti constructia in primavara dupa ce in prealabil ati rezolvat toate aspectele legate de proiect, autorizatii, teren si echipa de muncitori care va va construi casa. In contractul semnat aveti grija sa fie stipulata data de finalizare pe etape luandu-se in calcul si zilele cu vreme nefavorabila.
Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: