Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Cele mai puternice femei ale Angliei


Cred ca stiti prea bine cine ocupa locul intai. Indiscutabil, Regina Angliei. God save the Queen! As putea spune. Dar pe langa aceasta legenda, Anglia are foarte multe femei frumoase si puternice, care pe langa farmecul lor inefabil, au o foarte mare influenta atat in randul englezilor, cat si in lume. Dincolo de stilul lor impecabil, de minunatele lor haine si rochii de ocazie care frapeaza atunci cand apar in public, munca si talentul lor au o insemnatate aparte. BBC Radio 4 a realizat o lista care se numeste Woman’s Hour 2013 Power list, care mentioneaza cele mai importante femei la ora actuala din Anglia.

Acest top este realizat in fiecare an, sarbatorind aceste minunate femei care au un impact puternic atat economic, cultural, politic, cat si social. La inceput, sunt luate in considerare parerile publicului, care sunt apoi selectate de jurnalista si baronesa Eve Pollard, politiciana Oona King si Jill Burridge, editorul de la Woman’s Hour.

Primele 20 de locuri sunt acordate in functie de importanta lor, iar de la 21 la 100 nominalizarile sunt in ordine alfabetica. Regina este urmata, pe locul doi de Theresa May, Ministrul de Interne, iar locul trei este acordat Anei Botin, CEO la Santander. Victoria Beckham, Natalie Massent, Alexandra Shulman, Angela Ahrendts si Stella McCartney se regasesc si ele in lista celor mai influente femei din Anglia. Alte celebritati importante sunt cantareata Adele, actritele Dawn French si Joanna Lumley, artista Tracey Emin, arhitecta Zaha Hadid, poetesa Carol Ann Duffy si fondatoarea campaniei umanitare pentru copii, Camila Batmanghelidjh.

Autor: Mariana Popa

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.