Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Securitatea la transportul marfurilor


Unul dintre cele mai importante elemente de securitate la transportul marfurilor este procedeul de ancorare si fixare a lor cu diferite sisteme de ancorare si fixare. Aceste sisteme de fixare si ancorare marfa pot fi de mai multe feluri, totusi cele mai utilizate sunt chingile de ancorare marfa datorita calitatii si fiabilitatii lor.

Cand fixam un obiect foarte mare de camion sau remorca, trebuie sa ne asiguram ca in timpul deplasarii acesta nu se va deplasa la randul lui datorita fortei de inertie, dezechilibrand vehicolul. Putem spune ca prin fixarea si ancorarea marfurilor cu aceste sisteme de ancorare si fixare crestem sansa ca marfa sa ajunga la destinatie fara nici un fel de deteriorare.

Cand se alege chinga de ancorare si fixare marfa, trebuie sa ne asiguram ca aceasta chinga, sau chingile in cazul in care folositi mai multe chingi, sunt suficient de puternice pentru a fixa sarcina transportata.

Totodata trebuie sa ne asiguram ca sistemele de ancorare, si anume carligele sau inelele de ancorare de la varfurile chingii, cu care se fixeaza in spatiile de fixare din sasiu, sunt compatibile cu cele din autocamion sau din remorca. In general aceste chingi de ancorare marfa pot fi comandate cu diverse sisteme de agatare la alegere, cum sunt diverse tipuri de carlige sau inele, fiecare putand fi fixat in alt tip de punct de ancorare cu care este dotat autocamionul sau remorca.

Daca sistemul de fixare nu este corespunzator, exista riscul de alunecare sau iesire din punctul de ancorare, astfel riscand sa lase marfa libera, sa se miste in timpul deplasarii ceea ce poate dezechilibra vehicolul.

Strangerea chingii pe obiect la sisteme de ancorare si fixare a marfurilor se face cu un sistem de strangere cu clichet. Acest mecanism cu clichet asigura strangerea necesara a chingii de ancorare pentru o fixare suficienta si necesara imobilizarii marfurilor pe durata deplasarii.

Cand cumparati chinga de ancorare si fixare pentru transportul unor marfuri, asigurati-va ca ele sunt dotate cu astfel de sisteme de strangere cu clichet, sistem net superior altor tipuri de sisteme de strangere care exista pe piata. Sistemul de strangere cu clichet ofera o strangere mai buna si mai rapida decat alte sisteme de strangere si totodata, poate fi utilizat mai usor atat pentru strangere cat si in timpul eliberarii de tensiune, sau scoaterea chingii de ancorare.

Pentru o imobilizare corecta a obiectelor mari in camioane si remorci, trebuie sa utilizam un numar suficient de chingi de ancorare marfa echipate paralele la o distanta egala pentru a exercita o strangere constanta si echilibrata.

Inaintea utilizarii chingilor de ancorare este foarte important sa verificam calitatea chingilor. Chinga de ancorare si fixare nu trebuie sa aiba semne de degradare, subtiere sau decolorare, aceste semne arata clar ca acea chinga nu corespunde din punct de vedere calitativ si trebuie schimbata.

Pentru o siguranta mai mare alegeti chingi de ancorare si fixare a marfurilor de calitate superioara, cu certificat de calitate european.

Utilizand aceste mici sfaturi, cum sa utilizati chingi de ancorare si fixare, va puteti asigura ca  marfurile dvs vor ajunge la destinatie fara deteriorari si daune.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: