Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Domenii de folosire pentru gheata carbonica


Utilizarea ghetii carbonice intr-o gama larga de domenii se datoreaza caracteristicilor unice si speciale pe care aceasta le detine. Ea poate fi utilizata cu succes atat pentru decorarea unui eveniment special cat si pentru lucruri mult mai importante precum este trasnportul de probe biologice.

Gheata uscata se foloseste deseori la transportul probelor biologice, la transportul produselor care necesita neaparat congelare pe toata perioada transportului. Pe toata durata transportului produsele raman congelate pentru ca temperatura nu va creste mai mult de -79 de grade pe care o are gheata carbonica. Trebuie sa stiti ca gheata carbonica trece direct din starea solida la cea gazoasa asa ca produsele transportate raman intacte pe toata durata acestuia.

In industria alimentara gheata carbonica se foloseste la prelucrarea carnii si la produsele de carne. Daca veti congela carnea cu gheata carbonica veti observa ca aceasta isi va pastra gustul proaspat dar pe langa asta isi va pastra si aceeasi greutate fata de congelarea clasica. Temperatura pe care o are gheata carbonica ingheata instantaneu celulele din carne si astfel carnea isi va pastra aceleasi proprietati.

De obicei firmele de catering aviatic folosesc gheata carbonica atunci cand fac zboruri mai lungi pentru a pastra alimentele proaspete. In functie de preferinte se pot utiliza atat placi de gheata carbonica cat si granule de 10 milimetri.

Din cauza faptului ca gheata carbonica nu se topeste ci se evapora, aceasta este folosita foarte des in tehnologia sablarii. De cativa ani si Romania a descoperit aceasta tehnologie, iar din acel moment gheata carbonica este indispensabila in acest procedeu.

Sablarea cu gheata carbonica este neabraziva si nepoluanta. Marele avantaj a sablarii cu gheata carbonica este ca nu lasa in urma nici un pic de reziduri, ca si atunci cand se foloseste sablarea cu nisip sau prin alte metode de sablare clasice. Granulele de gheata sunt aruncate direct pe obiectul de curatat cu ajutorul aerului comprimat la o viteza foarte mare, astfel veti obtine rezultatul dorit.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: