Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Tipuri de anvelope si preturi vulcanizare


Stim ca nu cu totii suntem specialisti in domeniul auto si a mecanicii, insa pentru a va achizitiona un set de anvelope performante este normal sa stiti cate ceva despre marcajele de pe suprafata acestora. De aceea vom trece in revista cele mai importante marcaje de pe un cauciuc inainte de a vizita un magazin de piese auto Bucuresti si de a vizualiza oferta de preturi vulcanizare, pentru a face alegerea perfecta.

1. Tipul anvelopei este cel care face reprezentarea corecta de utilizare a anvelopei. De exemplu, litera P sau o anvelopa fara a fi mentionata o litera mentioneaza ideea ca este un cauciuc special pentru turisme. In timp ce anvelopele care au mentionate literele LT sunt concepute pentru camionete.

2. Latimea sectiunii unei anvelope este trecuta in milimetrii, si se masoara intre flancurile anvelopei. De exemplu: 195 milimetri.

3. Raportul nominal de aspect  este raportul dintre inaltimea sectiunii transversale a anvelopei si latimea anvelopei. Ca exemplu des intalnit pe cauciucuri este numarul 65. Acest numar reprezinta 65% din latimea anvelopei.

4. Constructia anvelopei  se reprezinta prin litera R de la cuvantul radial. Firele ce construiesc anvelopa sunt dintr-un material care alcatuiesc  corpul acesteia, pozitionarea firelor este radiala de-a lungul cauciucului de la un talon la celalalt talon. Mai exista si litera B, ce are ca semnificatie constructia bias a anvelopei. Aceastra constructie bias reprezinta faptul ca firele pliurilor anvelopei sunt pozitionate in diagonala pe de-a lungul anvelopei, de la un talon la celalalt talon, dar si alternativ, asftel exista o consolidare reciproca a firelor. Aceasta constructie va aduce diferenta de pret intr-un magazin de piese auto Bucuresti, cat si in oferta de preturi vulcanizare, dar trebuie sa va achizitionati anvelopele cele de mai calitate pentru siguranta in trafic, atat a dumneavoastra, a insotitorilor din masina, cat si a celorlalti participanti in trafic.

Diametrul rotii este o alta dimensiune sau calitate a unei anvelope ce este notata pe aceasta. Diametrul rotii insemna latimea acesteia de la un capat la celalalt si se masoara in inch. Un exemplu de roata des intalnita este cea de 15 inch.

O alta specificatie mentionata pe anvelopa este indecele de sarcina. Indicele de sarcina reprezina sarcina maxima masurata ce poate fi sustinuta de anvelopa la o presiune optima de umflare. Sarcina maxima ce a fost masurata va fi notata pe flancul anvelopei, in doua locuri distincte.

Poate unul din cei mai importanti indici din punctul de vedere al unui sofer este reprezentat de simbolul de viteza. Acest simbol semnifica viteza maxima de rulare pe care o anvelopa o suporta. Spre exemplu, veti gasi mentionata litera H, aceasta spune faptul ca anvelopa poate rezista la o viteza maxima de rulare de 130 mph. Avand in vedere ca legea impune o viteza mai mica, anvelopele de 130 mph sunt create doar pentru a oferi o durabilitate crescuta la viteze mai mici.

Toate aceste specificatii vor influenta preturile din orice magazin de piese auto Bucuresti, cat si din tara. Din aceeasi cauza va exista si o paleta larga de preturi vulcanizare pentru diferitele tipuri de anvelope.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: