Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Cum sa alegem chinga de ancorare pentru fixarea marfurilor


In pregatirea marfurilor pentru transport, una dintre cele mai importante faze de lucru este fixarea lor de sasiul autocamionului cu diverse sisteme de fixare si ancorare marfa. Aceste sisteme de ancorare si fixare a marfurilor sunt proiectate in asa fel incat in timpul deplasari sa asigure imobilizarea lor, si sa nu-i lase sa se deplaseze astfel dezechilibrand camionul.

Exista mai multe tipuri de sisteme de ancorare si fixare a marfurilor, o sa amintesc doar cateva dintre ele.

  • Chinga de ancorare si fixare
  • Lanturi de ancorare pentru mediu de lucru greu
  • Bara fixare marfa care este utilizata ca despartitor

Dintre aceste sisteme de ancorare si fixare a marfurilor, cea mai utilizata este chinga de ancorare si fixare datorita calitatilor deosebite pe care le are. In primul rand este foarte rezistent si usor de utilizat, are o greutate mai redusa decat lanturile de ancorare si ofera o ancorare foarte buna a marfurilor.

Chinga de ancorare este compus din trei parti distincte, chinga propriu zisa, sistemul de ancorare cu care se fixeaza de sasiul autocamionului, si sistemul de strangere tip clichet cu ajutorul caruia se fixeaza chinga de ancorare pe marfa.

Cand alegem chinga de ancorare pe care dorim sa o utilizam, trebuie sa avem in vedere in primul rand puterea de ancorare, obiectele care au o greutate mai mare au nevoie de o chingi cu o putere de ancorare mai mare pentru a asigura imobilizarea lui pe timpul transportului.

In mod normal pentru fixarea unui obiect mai mare, sunt utilizate mai multe chingi de ancorare marfa puse paralel una langa celalalta la o distanta egala pentru a asigura o stransoare echilibrata pe toata suprafata obiectului transportat. Capacitatea de sustinere a unei chingi in modul de utilizare direct este masurata in tone si data in daN pentru fiecare chinga in parte. Puterea de sustinere este scrisa pe chinga pentru o verificare mai usoara, in acest fel este foarte usor de calculat de cate chingi avem nevoie pentru a asigura fixarea corecta la o anumita greutate.

Inainte sa incepem instalarea chingilor de ancorare marfa, trebuie sa ne asiguram ca sistemele de ancorare care se prind de sasiul autocamionului sunt cele corecte, si pot fi atasate si fixate fara probleme. Aceste sisteme de prindere pot fi de tip carlig sau inele de diferite forme, in functie de locul in care trebuie prins.

Cand incepem asigurarea marfurilor, prima data se aseaza chingile la locurile stabilite si se incepe fixarea lor. Prima strangere este una aproximativa pentru a fixa marfa, strangerea finala se face ulterior dupa ce sunt puse si fixate toate chingile de ancorare. Cand strangi aceasta chinga de ancorare, este posibil ca sa se slabeasca stransoarea celorlalte chingi, de aceea dupa ce sunt toate chingile stranse, se mai verifica inca o data ca toate chingile de ancorare sa fie stranse corespunzator.

Prin asigurarea corespunzatoare a marfurilor pentru transport, puteti elimina foarte multe neplaceri sau chiar si accidente.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: