Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

5 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi macar odata in viata


Europa este al treilea continent ca numar de locuitori dupa Asia si Africa. In Europa locuiesc aproximativ 730 de milioane de locuitori in 49 de tari. Cea mai mare tara din Europa este Rusia, iar cea mai mica este Vaticanul. Cu un numar atat de mare de tari si cu o istorie foarte bogata, in Europa se gasesc o multime de orase frumoase, fiecare cu traditia, cultura si istoria lui, dar cum facem ca dintre miile de orase sa le gasim pe cele mai frumoase 5 orase pentru a efectua o calatorie de neuitat prin Europa?

Raspunsul la intrebarea aceasta cred ca va fi intotdeauna unul subiectiv deoarece este foarte greu sa gasesti un oras care sa fie considerat foarte frumos de un numar foarte mare de oameni, fiecare dintre noi avem probabil cate un oras preferat in Europa, fie ca l-am vizitat deja, fie ca l-am vazut doar in fotografii si/sau filme, dar pe care am vrea sa-l vizitam pe viu.

Pentru mine, top 5 orase din Europa sunt urmatoarele:

1. Paris, Franta

Supranumit si orasul indragostitilor, Parisul este o adevarata lectie de istorie in aer liber. Printre cele mai frumoase si cautate de turistii care poposesc aici se numara: raul Sena, pietele monumentale, monumentele superbe, strazile din Montmartre, muzeul Louvre, dar si turnul Eiffel.

2. Venetia, Italia

Toti turisti spun ca orasul Venetia este unic in lume din pricina faptul ca cea mai mare parte din el se afla in apa. Venetia este un oras frumos avand un amestec de arhitectura renascentista, bizantina, gotica si baroca. Cel mai importat eveniment care se petrece in acest loc an de an este Carnavalul Venetian. Este o traditie veche care se mai tine si in zilele noastre pentru a atrage multi mai multi turisti. Se spune ca festivalul din Venetia exista de prin anul 1296, din momentul in care Senatul Republicii Venetia a declarat ca acest Carnaval sa fie un eveniment oficial.

3. Viena, Austria

Viena este capitala Austriei dar si cel mai mare oras al acestei zone. Cu o populatie de 1,7 milioane de locuitori, acest oras se afla locul 10 ca numar de locuitori din intreaga Uniune Europeana. Orasul Viena este un oras superb ce are construite de-a lungul timpului cladiri in stil baroc dar si o multime de atractii turistice care atrag foarte multi turisti in fiecare an. Cele mai multe atractii se gasesc in vasta zona pietonala, chiar in mijlocul orasului , zona care mai de mult a fost imprejmuita de zidul de aparare al orasului.

4. Londra, Marea Britanie

Avand in jur de 8 milioane de locuitori, Londra este cel mai mare oras al Europei la aceasta categorie. In acest loc se afla sediul guvernului, la Westminster, resedinta regala de la Palatul Buckingham dar si cele mai importante galerii de arta, muzee si scene artistice ale tarii.

Londra esre orasul pe care imi doresc enorm de mult sa-l vizitez cat mai repede cu putinta. Daca si tu ai aceeasi parere si ai posibilitatea de a-l vizita nu uita sa-ti rezervi din timp bilete de avion, personal recomand paravion pentru simplul motiv ca sunt seriosi. Tot ce trebuie sa faci este sa astepti ziua in care trebuie sa pleci intr-o mica vacanta.

5. Florenta, Italia

Florenta este un oras turistic de pe teritoriul Italiei care va v-a atrage imediat prin frumusetea si prin cladirile vechi de sute de ani. Pe langa toate acestea, Florenta dispune si de mare varietate de atractii turistice pentru orice turist in parte.Foarte multi turisti sunt atrasi de eleganta palatelor sale, de bogatia artistica si culturala de care dispune si mai ales de apusul soarelui pe raul Arno.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: