Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Caloriferele electrice – o alternativa sigura si ieftina la cele pe gaz


Pe perioada iernii, cheltuielile de intretinere tind devina ingrijoratoare. Pentru majoritatea romanilor, incalzirea este o problema. Daca inca suntem racordati la sistemul de incalzire al blocului, categoric nu primim suficienta caldura. Iar o ingrijorare constanta fie ca avem centrala proprie, fie ca nu, este costul in crestere al gazului, si amenintarile continue din partea Rusiei si Ucrainei cu inchiderea conductelor pentru export. Din fericire insa,  tehnologia a avansat suficient de mult incat sa ne putem permite cateva alternative la costuri acceptabile. In acest articol va propunem sa luati in considerare folosirea caloriferelor electrice.

Adesea comparam capacitatea de incalzire a unui calorifer bransat la gas cu cea a unui calorifer electric si ne imaginam ca cel din urma este mult mai costisitor pentru ca electricitatea este mai scumpa decat gazul. Cu toate acestea daca intelegem cum functioneaza un calorifer electric, ne va fi mult mai usor sa ne formam o parere corecta, deoarece acestea pot fi reglate in asa fel incat sa reduca consumul si sa mentina temperatura din apartament constanta.

Caloriferele electrice sunt printre cele mai populare din simplul motiv ca electricitatea are o disponibilitate mult mai mare decat gazul, termocentralele, sau orice alta forma de incalzire (cu exceptia lemnului). Pot fi folosite in case individuale, in apartamente, in birouri, in cabane – de fapt, pot fi folosite oriunde exista o priza. La noi adesea se folosesc ca sursa extra de incalzire ieftina, atunci cand casa este rece, iar caldura centrala nu functioneaza. Sunt usor de folosit, rapide, iar cele mai noi modele consuma foarte putin deoarece pot fi ajustate in functie de momentul zilei, sau de dorinta utilizatorilor. De exemplu, daca sunteti la serviciu pana la ora 18, puteti regla caloriferul sa functioneze pe consum redus si sa porneasca ceva mai puternic doar cu o ora inainte sa sositi acasa. Astfel camerele vor fi calde iar in timpul in care ati lipsit, ati economisit energia electrica necesara incalzirii puternice a intregii case. De asemenea, caloriferele de acest gen au un mic senzor care, odata ce se ajunge la temperatura dorita in camera, decupleaza consumul.

Daca vreti ca intreaga casa sa fie mai moderna si sa beneficiati de un confort de lux, puteti opta pentru calorifere inglobate in pereti sau in podea. Desi instalarea este destul de costisitoare, din punctul de vedere al cheltuielilor lunare, aceasta este optiunea cea mai eficienta. Daca dimpotriva, stati in chirie si vreti doar o alternativa la incalzirea pe gaze, puteti alege un calorifer micut si portabil, usor de instalat si, daca este folosit corect, destul de eficient.

Adevarul este insa, ca in cazul unui consum haotic si generalizat, nu veti face nicio economie. In plus veti cheltui o gramada de bani, ca sa nu mai spun ca veti contribui din plin la poluarea planetei. Cititi cu atentie manualul de utilizare care vine o data cu caloriferele si aveti grija sa le utilizati corect si chibzuit. In acest fel, nu va expuneti niciunui risc, si obtineti toate facilitatile pe care vi le puteati dori de la bun inceput de la un calorifer.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: