Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Anais Nin


Pentru cei care inca nu o cunosc, Anais Nin este o scriitoare de origine franceza, cunoscuta pentru sexualitatea ei excesiva, descrisa in jurnalele sale pe care le-a tinut mai bine de 45 de ani, de la varsta de 11 ani. Poate parea o fiinta decadenta, dar este una dintre acele femei care te inspira, pe care le intelegi, care a dat dovada de o onestitate inefabila in scrierile sale.

Parasita de tatal ei la 11 ani, a inceput sa scrie, de multe ori adresandu-i-se si incercand sa-l inteleaga, sa-i inteleaga decizia pe care a luat-o. Ea oglindeste complexul Electra, ajungand sa se razbune pe tatal ei multi ani mai tarziu, facandu-l sa se indragosteasca de ea ca femeie si nu de ea ca fiica lui.

Relatarile ei par smulse din scenarii de film, dar au atata viata in ele. Intr-un Paris al anilor `30, superba perioada, in care femeile dansau in rochii elegante ravisante si se intalneau in miez de noapte cu amantii lor in Rochii lungi de seara, totul parea atat de real si atat de sincer. Oamenii isi dadeau frau liber imaginatiei si simtirii, se lasau uneori prada instinctelor, dar erau atat de sinceri in actele lor nesabuite. O lume usor decadenta care imbina nuante multicolore.

Totul avea sens, totul avea o miza si totul avea o explicatie. Anais Nin descopera aceasta lume si se redescopera pe sine in ea, plasandu-se deopotriva ca actor si spectator. Nuvelele sale cu iz erotic sunt usor searbade, personajele ei neavand atata carne pe cat salasluia in ea, dar ea ca persoana, ca femeie, ca scriitoare este nebanuit de complexa, coaguland idei in petale. Varianta necenzurata a jurnalelor sale a fost publicata abia dupa moartea ei si a sotului sau, reveland cateva personalitati cu care a intrat in contact si a impartasit pofta ei de viata, cum ar fi Henry Miller. Orice femeie se va regasi in Anais Nin, aceasta are cate o petala pentru fiecare.

Autor: Mariana Popa

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: