Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Transportul corect a marfurilor


De nenumarate ori am vazut camioane si tiruri incarcate cu diverse produse ruland cu o viteza mare pe sosele. Din cand in cand am vazut insa si accidente, camioane care s-au rasturnat in curba datorita faptului ca marfa transportata nu a fost ancorata si fixata corespunzator.

Dar sa vedem prima data de ce este asa de importanta ancorarea si fixarea marfurilor in timpul transportului? Daca camionul merge cu o anumita viteza pe sosea, marfa incarcate pe camion sau autocamion ramane ramane in pozitia stabila. In momentul unei manevre cum ar fi frana sau luarea unei curbe, marfa dorind sa pastreze starea initiala de miscare, efectueaza o tensiune asupra autocamionului spre directia de dinaintea manevrei. In cazul in care autocamionul ruleaza intr-o curba iar forta de tensiune este exercitat lateral, produsele nefiind fixate si ancorate corespunzator se misca exercitand o forta si mai mare si rasturna autocamionul.

De aceea este foarte indicat ca la incarcarea marfurilor sa se utilizeze sisteme de fixare si ancorare marfa pentru o stabilitate mare.

Ce sunt aceste sisteme de ancorare si fixare marfa? Acestea pot fi chingi de ancorare marfa, bari de ancorare si fixare, lanturi de ancorare etc. In urmatoarele o sa descriu cateva din aceste sisteme de ancorare si fixare a marfurilor.

Chinga de ancorare marfa

Chinga de ancorare marfa este un sistem de ancorare si fixare care este compusa din trei parti, chinga propriu zisa dintr-un tesut textil de extindere redusa din poliester, echipat cu diverse sisteme de agatare si un tensor cu ajutorul careia se fixeaza marfa de caroseria autocamionului. Pentru obiecte mai mari sunt utilizate mai multe chigi de ancorare marfa utilizate paralel la o distanta de 70-80 cm.

Lanturi ancorare marfa

Lanturile de ancorare marfa ca cele de aici, sunt utilizate in cazurile in care necesita sa suporte eforturile de intindere in cazul ancorarii a marfurilor. Aceste lanturi de ancorare sunt echipate la capete cu sisteme de agatare tip carlige.

Bara fixare marfa

Bara si grinzi fixare marfa cu cleme sau cu talpa sunt telescopic reglabile si sunt utilizate pentru fixarea marfii in timpul depozitarii sau a transportului cu camioane si autocamioane. Bara de fixare marfa cu cleme este fixata de peretele autocamionului in pozitia orizontala creand astfel spatii restrictionate pentru marfa transportata.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: