Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Cum utilizam oglinda retrovizoare


Oglinda retrovizoare este o oglinda care se monteaza pe autovehicule si autocamioane cu scopul de a crea vizibilitate in partea lateral spate sau prin parbriz. Oglinda retrovizoare ofera o vizibilitate intre 15-17 grade, de aceea exista un punct mort unde vizibilitatea este imposibila.

Recent aceasta problema a fost rezolvata prin crearea de oglinzi retrovizoare cu oglinda curbata. Acesta ofera fata de primele oglinzi retrovizoare cu oglinda plana un unghi de vizibilitate pana la 45 de grade.

Exista foarte multe tipuri de oglinzi retrovizoare pe care le puteti vedea si aici, de la cele mai simple si ieftine pana la oglinzi retrovizoare combinate si cu sistem de dezaburire. Oglinda retrovizoare laterala iese din spatiul autoturismului sau autocamionului in afara ca niste urechi. In mod sigur aceste oglinzi retrovizoare nu sunt totdeauna estetice, totusi mai nou se pone mare accent in industria de automobile la estetizarea acesto oglinzi retrovizoare.

Conducerea preventiva recomanda utilizarea oglinzii retrovizoare la toate manevrele posibile executate cu autoturismul sau autocamionul. Chiar daca facem doar o simpla devansare sau intoarcere, trebuie sa ne asiguram ca ceilalti participanti de trafic care circula in spate au observat senmalizarea manevrei. Astfel ne asiguram ca nu au intrat si ei intr-o manevra si avem drum deschis pentru manevra inceputa.

Este foarte important ca oglinda retrovizoare sa fie totdeauna curata pentru a oferi o vizibilitate cat mai buna. Daca in timpul conducerii oglinda retrovizoare se murdareste, este indicat sa ne oprim in prima parcare si sa-l curatam.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: