Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Polita de asigurare CASCO


Asigurarea auto RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia tertele persoane care au fost implicate intr-un accident rutier provocat de catre asigurat, isi pot recupera pagubele prin intermediul politei.

Riscurile acoperite de polita RCA sunt atat cele referitoare la avariile suferite de catre automobil, cat si despagubirile care sunt oferite victimelor care au avut nevoie de ingrijiri medicale, cat si familiilor celor care au decedat in respectivul accident.

Un alt aspect referitor la RCA care intereseaza pe majoritatea conducatorilor auto se refera la faptul ca asigurarea RCA este total diferita de cea CASCO. Asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie, prin intermediul sau fiind asigurate riscurile legate de catre terte persoane in cazul unui accident. Pe de alta parte, asigurarea CASCO ese un tip de asigurare prin intermediul careia soferul proprietar de masina poate sa isi protejeze automobilul impotriva avariilor si furtului. O astfel de asigurare este facultativa, adica nu este nevoie sa incheiati o polita de asigurare CASCO daca nu doriti. Trebuie sa stiti ca pe piata exista o multime de preturi pentru asigurarea CASCO, care variaza in functie de compania de asigurari la care ne adresam.

Totusi, in cazul in care v-ati decis sa achizitionati o polita CASCO, nu este deloc o idee rea. Prin intermediul acesteia aveti posibilitatea sa obtineti despagubiri atat pentru avariile suferite de automobil, dar si in caz de furt, fie el partial sau total.

Cand alegeti sa incheiati polita CASCO trebuie sa aveti in vedere faptul ca numai masinile cu o anumita vechime (de obicei pana in 10 ani) vor putea incheia polita CASCO. O exceptie o constituie asigurarea masinilor de colectie care se incadreaza intr-o categorie diferita.

Prin intermediul acestei polite de asigurari, veti primi despagubiri contra unei prime de asigurare pe care trebuie sa o achitati periodic, chiar si pentru accidentarea masinii in parcare. Calcularea CASCO-ului o puteti realiza folosind o aplicatie de tip calculator CASCO, care se gaseste pe diferite site-uri de profil.

Autor: Gabriela Manolache

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: