Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Ce nu stiai despre RCA


Daca esti sofer si detii in proprietate un autoturism, atunci cu siguranta cunosti faptul ca trebuie sa inchei o polita de asigurari daca doresti sa circuli regulamentar. Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia tertele persoane care au suferit un prejudiciu vor avea posibilitatea sa primeasca despagubiri. Prejudiciile se refera atat la cele materiale, de tipul avarierii automobilului, cat si la despagubirile pe care le primesc victimele din respectivul accident rutier, care au avut nevoie de ingrijiri medicale. De asemenea, in cazul in care una dintre victime decide sa actioneze in judecata pe soferul care a produs respectivul accident, iar instanta de judecata decide ca respectivul sofer asigurat este vinovat de producerea accidentului, acesta are posibilitatea sa ofere despagubiri prin intermediul politei RCA, iar cheltuielile de judecata ale tertilor vor fi acoperite tot prin intermediul acesteia.

Un aspect important legat de polita RCA este faptul ca soferii dispun de polite RCA sunt supusi sistemului bonus-malus atunci cand reinnoiesc polita RCA. Ce inseamna aceasta? Inseamna ca in momentul in care veti reinnoi polita de asigurare, veti fi nevoit sa platiti mai mult sau mai putin in functie de existenta unor antecedente sau inexistenta acestora. Daca soferul respectiv are antecedente in trecut legate de producerea unor accidente rutiere in care a fost nevoit sa apeleze la polita RCA pentru plata despagubirilor, atunci acesta va fi nevoit sa plateasca cu pana la 100% mai mult la reinnoirea politei RCA decat ar fi dat in trecut. Din contra, soferii auto cu un comportament exemplar la volan au posibilitatea sa plateasca si cu 50% mai putin.

De asemenea, a fost introdus un nou termen in ceea ce priveste asigurarea auto RCA, acesta fiind „constatare amiabila”. Prin intermediul constatarii amiabile, in cazul unui accident rutier in care nu exista victime, destul de usor, soferii se pot intelege si pe cale amiabila sa stabileasca singuri cine a fost vinovat, fara a fi nevoie sa apeleze la organele de politie rutiera, care sa se deplaseze la fata locului.

Autor: Gabriela Manolache

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: