Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Asigurarea de Raspundere Civila Auto


Asigurarea RCA (Asigurarea de Raspundere Civila Auto) este un tip de asigurare prin intermediul careia tertele persoane care sunt prejudiciate intr-un accident de circulatie au posibilitatea sa isi recupereze pagubele suferite intr-un accident rutier.

Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia sunt acoperite atat pagubele materiale legate de autoturismu/autoturismele tertelor persoane, cat si cheltuielile acestora cu spitalizarea si tratamentul daca au avut nevoie de ingrijiri medicale. Achizitioneaza un RCA ieftin si vei fi protejat impotriva riscurilor legate de terte persoane intr-un accident rutier.

Asigurarea RCA este o asigurare obligatorie, existand sanctiunea cu amenda in cazul in care soferul este oprit si gasit fara polita valabila. Amenda poate varia intre 1000 si 2000 de lei. De asemenea, vor fi retinute documentele autoturismului de catre organele de politie pana in momentul in care se poate demonstra faptul ca soferul respectiv a incheiat polita de asigurare RCA.

Ceea ce trebuie neaparat sa stiti atunci cand vine vorba despre incheierea unei polite de tip RCA este faptul ca nu este transmisibila. Acest lucru inseamna ca in cazul in care cumparati un automobil, veti fi nevoit sa incheiati o noua polita RCA pentru a circula legal. Pe polita RCA sunt inscrise atat numele proprietarului auto, cat si seria si numarul masinii. Pe de alta parte, in cazul in care veti fi in situatia de a vinde autoturismul, aveti posibilitatea sa va recuperati banii aferenti perioadei care au ramas neconsumati pana la sfarsitul perioadei.

De asemenea, in cazul in care va numarati printre cei care doresc sa incheie o polita RCA la un pret foarte bun, preturi mici la polita RCA veti gasi pe site-urile care incheie online astfel de polite. Comisionele sunt mult mai mici, fapt ce se reflecta cu precadere in prima de asigurare pe care va trebui sa o platiti periodic.

Autor: Gabriela Manolache

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: