Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Ce aer conditionat cumparam


Inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat, este indicat sa avem in vedere si care sunt cele mai importante criterii care vor sta la alegerea celor mai bune sisteme din acest domeniu.
Astfel, avand cele mai utile informatii la dispozitie din zona aparatelor de aer conditionat vei reusi sa iti faci foarte usor o parere in acest domeniu si in acest mod sa beneficiezi apoi de cea mai buna oferta.

In primul rand, aspectul cel mai important de care tu in calitate de cumparator va trebui sa tii cont este acela dat de parghiile de control de care dispune aparatul de aer conditionat pentru a reusi in acest mod sa reglezi cu usurinta fluxul de aer pe orizontala sau verticala, asa cum iti doresti tu.

La fel de important in momentul achizitionarii unui aparat de aer conditionat sunt aspectele legate de forma si dimensiunea spatiului in care urmeaza sa il instalezi. Astfel, vei putea alege intre aparatele de tipul celor fixe sau le vei putea alege pe cele mobile. La fel si capacitatea aparatului dispune de spatiul in care aparatul urmeaza sa fie instalat.
Un alt criteriu important pentru un aparat de aer conditionat este dat si de cronometrul de care acesta dispune, pentru ca acesta este instrumentul principal care iti va asigura un consum cat mai mic de energie electrica. Pentru un consum mic de energie electrica sunt recomandate aparatele de aer conditionat care fac parte din clasele energetice A+, A sau B. Este adevarat ca nu vei putea beneficia de un pret mic pentru un aparat ce face parte dintr-una din aceste clase, insa beneficiile care vor urma dupa aceea vor fi cu siguranta mult mai mari pentru tine.

Pentru functionarea corespunzatoare a aparatului este de asemenea important sa setezi si termostatul corespunzator astfel incat sa nu te trezesti cu o factura imensa la energia electrica.
Filtrul de aer trebuie si el de asemenea sa fie tot timpul curat, pentru cva doar asa va ajuta in continuare la eliminarea prafului si a altor impuritari din aerul din incapere.

Ventilatoarele de evacuare nu pot fi utilizate tot timpul la nivelul maxim de functionare pentru ca in anumite cazuri acestea pot avea o influenta negativa asupra functionarii aparatului.
Un alt aspect la fel de important ce va trebui retinut este acela ca aparatul nu trebuie instalat intr-un loc care este expus in mod direct la caldura si lumina prea puternica a soarelui.
Poate fi un loc in care razele soarelui sa poata patrunda, dar in timpul verii cand temperaturile sunt exigent de mari, este foarte posibil sa ai de suferit din acest motiv.

Dintre toate tipurile de aparate, cel mai bun si care se remarca dintre toate este tipul de aparat de aer conditionat ce dispune de sistemul inverter.
Caracteristica definitorie a acestui aparat este aceea ca iti va asigura unul dintre cele mai mici consumuri de energie electrica pentru locuinta ta.
Cel mai adesea, un aparat cu sistemul inverter iti va asigura un consum de pana la 40% mai mic decat clasicele aparate de aer conditionat (cele din clasa A).

In acelasi timp, filtrele de purificare a aerului de care dispune sunt mult mai bune decat cele ale clasicelor aparate de aer conditionat. La fel si parametrii de functionare ai aparatului sunt unii dintre cei mai buni si practic nu vei mai avea niciun motiv pentru care sa iti faci probleme in aceasta privinta.
Singurul inconvenient al acestui tip de aparat ar fi acela ca preturile sunt destul de mari si ca nu oricine isi va permite sa cumpere un astfel de aparat de aer conditionat, dar tinand cont de faptul ca un aparat de aer conditionat este una dintre investitiile pe termen lung pe care fiecare dintre noi le face pentru locuinta sa, banii pe care ii vei plati pentru acesta se vor merita cu siguranta.

Autor: didutz

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: