Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Ce nu stiai despre Asigurarile Auto RCA


RCA-ul este un tip de asigurare prin intermediul careia tertele persoane prejudiciate intr-un accident auto al carui responsabil este soferul asigurat pot obtine despagubiri. Astfel ca, in cazul in care in timpul accidentului alte autoturisme sunt avariate, cat si alte bunuri de tipul gardurilor, a stalpilor etc., aceste persoane isi vor putea recupera paguba. Asigurarea RCA acopera si cheltuielile cu ingrijirile medicale ale victimelor din accident, cat si despagubirile oferite familiilor celor care au decedat in accident, dar si celor care au decis sa dea in judecata respectivul sofer pentru a obtine despagubiri, iar instanta le-a dat dreptate.

De asemenea, in cazul in care va numarati printre cei care doresc sa incheie o polita RCA ar trebui sa stiti ca nivelul maxim al despagubirilor acordate este acelasi pentru toate companiile de asigurari, astfel ca, atunci cand decideti sa incheiati o polita RCA ar fi indicat sa comparati diferitele oferte ale companiilor de asigurari pentru a face cea mai bune alegere, adica sa gasiti asiguratorul care are cea mai avantajoasa prima de asigurare. Pretul pentru asigurarea auto RCA poate varia, in functie de profilul conducatorului auto, a masinii pe care acesta o conduce, cat si a altor aspecte subiective, ce tin mai degraba de politicile de pret practicate de respectiva companie de asigurari.

Asigurarea RCA dispune de un sistem de recompensare si sanctiune. Acesta este denumit in literatura de specialitate „sistemul bonus-malus”. Prin intermediul acestuia, cei care nu au avut accidente de masina in care sa fi fost nevoiti sa apeleze la polita RCA vor beneficia de reduceri la reinnoirea politei RCA platind chiar si cu 50% mai putin. Din contra, cei care se vor afla in situatia in care au fost nevoiti in trecut sa apeleze la polita RCA pentru a oferi despagubiri tertilor, la reinnoirea politei RCA trebuie sa plateasca chiar si dublu decat in mod normal, in acest fel fiind stimulata si conducerea masinii cu precautie pentru evitarea accidentelor auto. Cel mai bun RCA ieftin poate ajunge la o suma maricica daca aveti mai mult de o experienta neplacuta la volan.

Daca ati incheiat RCA pentru masina dumneavoastra si acum doriti sa o vindeti, trebuie sa stiti ca puteti sa va recuperati partea din prima de asigurare, care a ramas neconsumata pana la expirarea politei de asigurare. Pentru aceasta trebuie sa depuneti la unul din sediile brokerului de asigurari un dosar care sa cuprinsa copii dupa actele masinii, dovada radierii acesteia, cat si o cerere tip prin care cereti rambursarea respectivei transe din prima de asigurare.

Cei care au pierdut polita de asigurare RCA nu trebuie sa dispere. Este suficient sa se adreseze companiei de asigurari. Trebuie in prealabil sa dea un anunt la un ziar cotidian tiparit ce se distribuie la nivel national si sa prezinte la sediul companiei de asigurari o copie a anuntului, cat si chitanta achitarii respectivului anunt.

Autor: Gabriela Manolache

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: