Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Ce este RCA


Asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie (asigurarea de raspundere civila auto) prin intermediul careia riscul de avariere a automobilului unei terte persoane intr-un accident auto care se produce din vina conducatorului auto, cat si alte riscuri legate de persoane tertilor, sunt transferate companiei de asigurari, care contra unei sume de bani denumita prima de asigurare pe care asiguratul o plateste periodic se obliga sa ofere ea insasi despagubiri in caz de accident.

De asemenea, asigurarea RCA acopera despagubiri pentru victimele care au avut nevoie de ingrijiri medicale, cat si pentru familiile celor care au decedat in respectivul accident de circulatie. Dar nu numai in aceste situatii tertii primesc despagubiri. In cazul in care una sau mai multe victime ale accidentului decid sa dea in judecata pe soferul responsabil, iar instanta le da dreptate, acesta va trebui sa plateasca cheltuielile de judecata, cheltuieli care pot fi acoperite prin intermediul politei de asigurare. Cumpara un RCA ieftin pentru a evita situatiile in care esti nevoit sa scoti din propriul buzunar sume mari de bani pentru plata despagubirilor.

Beneficiarii directi ai politei de asigurare RCA tertele persoane care au avut ceva de pierdut in respectivul accident de circulatie, ci nu soferul auto asigurat si cu toate acestea, toti participantii la trafic au ceva de castigat prin introducerea obligativitatii incheierii acestei polite de asigurare auto. Victimele primesc despagubiri, iar conducatorul auto nu este nevoit sa plateasca din propriul buzunar despagubirile auto. Doar la RcaIeftina.com ai posibilitatea sa utilizezi o aplicatie de tip calculator RCA prin intermediul careia veti putea afla care sunt ofertele de la diferite companii de asigurari, astfel incat sa aveti posibilitatea sa alegeti varianta cea mai avantajoasa.

Obligativitatea incheierii politei de asigurare auto RCA reiese din faptul ca in cazul in care va numarati printre cei care sunt prinsi de catre organele de politie circuland fara polita RCA, veti fi nevoiti sa platiti o amenda care variaza intre 1000 si 2000 de lei. De asemenea, va vor fi retinute documentele masinii, pana in momentul in care veti putea dovedi ca ati incheiat o polita RCA la una dintre companiile de asigurari care sunt autorizate in acest sens.

Un alt aspect legat de polita RCA este faptul ca in soferii asigurati sunt supusi sistemului bonus-malus. Prin acest sistem, soferii auto care au condus ireprosabil in trecut platesc cu pana la 50% mai putin, in timp ce soferii care au antecedente la volan si care au fost nevoiti sa apeleze la polita RCA pentru a oferi victimelor despagubiri, trebuie sa achite chiar si dublu polita RCA, atunci cand este momentul sa o reinnoiasca.

Pentru a avea posibilitatea sa inchei o polita RCA, trebuie sa indeplinesti anumite conditii, printre care aceea ca automobilul sa fie inmatriculat sau cel putin inregistrat in tara noastra, cel care incheie asigurarea sa fie aceeasi persoana care este inscrisa si in documentele automobilului. De asemenea, atunci cand mergem sa incheiem polita trebuie sa prezentam si cartea de identitate, pentru a verifica faptul ca numele din BI/CI este acelasi cu cel din actele masinii.

Autor: Gabriela Manolache

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: