Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Avantajele aparatelor de aer conditionat


Un aparat de aer conditionat este una dintre cele mai bune investitii pe care le putem face pentru casa noastra. Este o investitie pe termen lung care ne poate aduce numeroase avantaje, atata timp cat il folosim corect si temperatura la care il setam este una dintre cele mai bune, astfel incat sa nu ne imbolnavim, sa capatam diverse nevralgii sau sa racim.
Principalul avantaj al unui aparat de aer conditionat este acela ca pe timpul verii te vei putea bucura de un nivel cat mai inalt de confort si temperatura optima in locuinta ta. In acelasi timp, un aparat ieftin, dar bine ales poate reprezenta si o buna sursa de caldura in timpul sezonului rece. Este vorba aici despre tipul de aparate ce dispun de sistemul dublu split, care vara racesc temperatura dintr-o camera iar iarna o incalzesc, putand fi folosite ca o sursa in plus de incalzire a locuintei.

Pretul pentru astfel de aparate de aer conditionat, este adevarat ca poate fi un pic mai mare decat in cazul celor mono, dar in final nu vei avea niciun motiv pentru care sa te plangi, avand in vedere ca acestea indeplinesc doua functii deodata.

La fel de important este ca in momentul in care te hotarasti sa achizitionezi un aparat de aer conditionat sa tii cont si de capacitatea acestuia, functie sau criteriu de alegere ce va trebui sa fie in stransa corelatie cu spatiul in care urmeaza sa instalezi aparatul de aer conditionat.

Astfel, pentru un spatiu mare, se cuvine sa alegi un aparat cu o capacitate mare, pentru ca doar astfel vei reusi sa purifici si sa improspatezi aerul dintr-o incapere. Este bine de stiut ca pentru un spatiu de 20-25 de mp cel mai potrivit aparat este acela cu o capacitate de cel 9000 de BTU, aceasta fiind si marca cea mai comuna de aparate. Pentru spatiile mai mari de atat, cum ar fi cazul cladirilor de birouri, un aparat de 9000 de BTU nu va putea niciodata sa faca fata. Aici va fi nevoie de aparate mai performante cum sunt cele cu o capacitate de 24000 de BTU sau chiar cele de 26000 de BTU.
Ceea ce este insa foarte important si de care cumparatorii trebuie sa tina cont foarte mult este si locul in care urmeaza sa instaleze aparatul de aer conditionat. Alegerea unui loc deloc potrivit ar putea sa transforme avantajele pe care un aparat de aer conditionat le confera in adevarate dezavantaje.

Pentru aparatele fixe, de perete este indicat sa se aleaga un loc ferit, care sa nu fie expus in mod direct la lumina si caldura soarelui. Este de la sine inteles ca acest loc trebuie sa fie undeva langa o fereastra pentru a putea amenaja sistemul de evacuare a aerului cald si impuritatilor, dar o fereastra in care razele soarelui patrund prea mult, nu reprezinta deloc un avantaj, pentru ca este foarte posibil sa nu mai beneficiezi deloc de racoare si confort.
Un alt avantaj pe care nu toate aparatele il ofera este un consum cat mai mic de energie electrica. Spun „nu toate”, deoarece doar aparatele ce fac parte din clasele energetice A+, A si B, desi au un pret mai mare vor asigura si un consum mai scazut de energie electrica.

In ultimii ani ca urmare a dezvoltarii continue a tehnologiei si mai ales ca urmare a cresterii cererii din acest domeniu au aparut si aparatele de aer conditionat ce dispun de sistemul inverter. Aparatele care se bucura de aceasta tehnologie sunt mult mai economice dar si silentioase in acelasi timp in comparatie cu aparatele clasice de aer conditionat si avantajul pe care il confera este acela ca ajung mult mai repede la nivelul dorit al temperaturii si au ajuns sa fie printre cele mai recomandate pentru cumparatori.

Sistemul inverter este de asemenea recomandat in randul cumparatorilor deoarece in momentul in care aparatul a ajuns la temperatura optima fixata, acesta se va opri, beneficiind astfel de economisirea energiei electrice si va reporni doar in mometul in care aerul din incapere se incalzeste.
In plus, dispun de sisteme foarte bune de evacuare nu doar a aerului incalzit ci si a prafului sau a altor impuritati din incapere, nu lasa loc pentru formarea de bacterii sau mucegai.

Sunt mai costisitoare este adevarat, dar sunt cu mult mai eficiente decat oricare altele.
Din acest motiv este si recomandat sa alegi sa achizitionezi un astfel de aparat si vei vedea apoi cum diferentele sunt vizibile la nivelul pretului pe care il vei plati pentru energia electrica, cu mult mai mic decat in cazul in care ai achizitiona unul dintre aparatele de aer conditionat clasice.

Autor: didutz

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: