Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Oferte de asigurare RCA


Asigurare RCA, stim cu totii ca este o polita de asigurare obligatorie pentru orice conducator auto sau persoana care detine un autoturism.

Din acest motiv, este deosebit de important ca in momentul in care te hotarasti sa achizitionezi o astfel de polita pentru masina ta sa beneficiezi in acelasi timp si de cea mai buna oferta de RCA. O asigurare RCA avantajoasa va fi aceea care sa acopere un numar de riscuri considerabile, astfel incat in momentul in care un accident auto va avea loc tu sa nu fii nevoit sa platesti pentru daunele produse, dar si acea polita pentru care vei plati cel mai mic pret posibil.

Pentru a stii dinainte care este valoarea unei astfel de polite de asigurare, nu trebuie sa urmezi niste pasi foarte simpli. Spre exemplu, vei putea sa calculezi pretul pentru o asigurare RCA cu ajutorul calculatoarelor foarte simple de asigurari RCA ce sunt puse la dispozitia clientilor, in mod gratuit, pe majoritatea site-urilor de asigurari.
Procedeul este unul destul de facil. Va trebui doar sa completezi un formular online cu date despre masina ta si datele tale personale, iar in final, calculatorul de asigurari iti va afisa cele mai bune preturi pentru asigurare disponibile la cei mai buni brokeri din Romania.

Vei putea alege apoi oferta care te avantajeaza cel mai mult, fara sa iti mai faci probleme in aceasta privinta si sa te bucuri pentru o perioada de cel putin 6 luni de acoperirea riscurilor pe care acest tip de asigurare le confera.
Acesta este unul din principalele motive pentru care sistemul de asigurare online a devenit unul dintre cele mai avantajoase pentru clienti, fiind foarte simplu sa afli valoarea unei asigurari, fara sa mai fie nevoie sa te deplasezi tu pana la o societate sau un agent de asigurare.

Informatiile disponibile online sunt si ele numeroase si te vor ajuta sa iti faci o opinie cat mai buna asupra carui tip de asigurare sa il inchei sau nu iar in final vei putea comanda online polita care sa te avantajeze cel mai mult si care in cel mai scurt timp iti va fi livrata la domiciliu, efortul tau fizic in acest caz fiind inexistent.

Cu ajutorul calculatorului de asigurari vei avea mereu certitudinea ca pretul unui RCA este cel corect. Mare atentie insa la brokerii falsi de asigurare, pentru ca la fel ca in orice alt domeniu si in cazul asigurarilor ai putea fi inselat si ai putea sa te alegi cu banii luati sau de cele mai multe ori cu o polita falsa. Alege bine deci, brokerul cu care sa merite sa colaborezi. Este indicat sa fie unul cu un oarecare renume in acest domeniu, un broker pe care clientii si numarul politelor inchieate sa il recomande ca fiind cel mai bun.

Este adevarat ca si pretul joaca un rol important in alegerea unui broker de asigurare, insa nu intotdeauna cel ce ofera cele mai mici preturi este si cel mai bun. Tocmai, aceste preturi mici pe care le ofera clientilor ar trebui sa te puna un pic pe ganduri si sa te faca sa reflectezi asupra faptului daca merita sau nu sa inchei o asigurare auto doar pentru ca pretul platit pentru aceasta.

In cazul asigurarii RCA este adevarat ca preturile nu variaza foarte mult, ca urmare a caracterului obligatoriu pe care aceasta il are si a riscurilor generale pe care le acopera.
Pentru o asigurare CASCO insa lucrurile sunt mult mai diferite, iar in acest caz sunt de parere ca pretul ar trebui sa fie unul dintre criteriile la care clientii sa se gandeasca cel mai putin, acoperirea unui numar cat mai mare de riscuri fiind mult mai relevanta.

In plus, ca urmare a introducerii si in Romania a sistemului bonus-malus, pretul pentru asigurarea de tip RCA a inceput sa variaze si el cu cateva procente de la un sofer la altul. Daca te numeri printre consucatorii auto exemplari care nu au fost implicati in accidente rutiere, pretul platit pentru aceasta asigurare va fi unul cu mult mai mic.
In schimb, daca ai provocat numai necazuri in circulatie si nu ai fost deloc un sofer prudent, este normal sa platesti un pret mai mare pentru acest tip de asigurare auto. Doar daca vei putea apoi sa demonstrezi ca esti acel sofer model, de care e atat de mare nevoie pe drumurile din Romania, vei putea beneficia si tu de avantajele „bonus” si pretul asigurarii RCA va scadea si pentru tine.

Este una dintre cele mai bune metode prin care se incearca atragerea atentiei soferilor asupra numarului mare de accidente rutiere care au loc anual, asupra numarului de persoane care mor din aceasta cauza.
Drumurile din Romania nu sunt deloc sigure cu atat mai mult cu cat soferii gonesc in viteza fara sa constientizeze cat rau pot provoca nu doar lor ci si altor participanti la trafic.
Societatile de asigurari spera doar ca prin introducerea sistemului bonus-malus vor reusi sa atraga atentia asupra acestui lucru si ca lucrurile se vor schimba in bine pe viitor, la fel si conceptia soferilor vitezomani.

Autor: didutz

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: