Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Aparatele de aer conditionat


Aparatele de aer conditionat sunt un rau necesar in fiecare locuinta. Spun rau.. deoarece multe dintre aparatele de aer conditionat influentezaaza negativ sanatatea noastra in momentul in care sunt instalate si utilizate necorespunzator.
Din acest motiv, in momentul in care te hotarasti sa cumperi un aparat de aer conditionat pentru locuinta ta, este foarte important sa ai in vedere o serie de aspecte relevante de care sa tii cont. Este necesara nu doar instalarea corecta a aparatelor de aer conditionat ci si o multime de alte detalii ce te vor ajuta in luarea deciziei de cumparare cea mai potrivita pentru locuinta ta.

Astfel, in primul rand, in momentul in care vrei sa achizitionezi un aparat de aer conditionat este foarte important sa ai in vedere in primul rand spatiul in care vei instala acest aparat de aer conditionat. Este un detaliu important deoarece in functie de spatiul in care urmeaza sa instalezi un aparat de aer conditionat conteaza si capacitatea, exprimata in numarul de BTU.

In functie de cat de mare este spatiul in care urmeaza sa instalezi aparatul de aer conditionat va trebui sa ai in vedere si capacitatea acestuia – ce poate varia intre 9000 deBTU, 12000 BTU si chiar 24000 de BTU.
BTU este o unitate englezeasca de masurare a caldurii si cu ajutorul acesteia se masoara cat este un aparat de puternic sau nu.

La fel de important este si criteriul ce tine de tipul aparatului de aer conditionat. Aici parerile sunt impartite si poti alege intre aparate de aer conditionat mono split sau cele ce dispun de sistemul dublu split. Pentru o locuinta ce necesita incalzire suplimentara pe timpul iernii este de preferat sa se aleaga aparatele de aer conditionat de tipul dublu split, deoarece vor reusi sa mentina un nivel al temperaturii cat mai confortabil pe timpul iernii.
De asemenea avand in vedere ca toti oamenii vor un aparat cu un consum cat mai mic de energie electrica este indicat sa se aleaga aparatele de aer conditionat de fac parte din clasele energetice

A+, A sau B sau chiar alegerea unui inverter. Este adevarat ca pretul pentru acestea va fi unul mai mare decat al celor obisnuite, dar diferenta de pret se va reflecta cu siguranta in pretul platit pentru factura de energie electrica, ce va scadea considerabil.
In acest mod investitia se va amortiza in cel mai scurt timp si nu vei avea niciun motiv pentru care sa regreti pretul destul de mare platit pentru acest tip de aparat de aer conditionat.

Alte informatii la fel de importante atunci cand alegi un anumit tip de aparat de aer conditionat sunt explicate prin alegerea tipului de aparat potrivit pentru locuinta ta.
In acest caz poti opta pentru un aparat fix, de obicei acestea sunt fixate pe perete insa alegerea locului de instalare pentru acestea este un detaliu deosebit de important. Va trebui sa ai grija, astfel incat locul pentru aparatul de aer conditionat sa nu fie unul expus in mod direct in bataia razelor solare precum si a caldurii sufocante din timpul zilei.
Daca nu optezi pentru aparatul de aer conditionat fix, ai la dispozitie in acest caz alegerea aparatelor de aer conditionat mobile, care prezinta avantajul ca pot fi instalate oriunde in locuinta ta, fiind nevoie de doar o mica fereastra pentru scurgere si eliminarea impuritatilor.

Singurul dezavantaj pe care aparatele mobile il prezinta in defavoarea celor fixe este dat de faptul ca acestea sunt cu mult mai zgomotoase si uneori pot polua fonic incaperea in care sunt asezate.
Un alt criteriu principal in alegerea unui aparat de aer conditionat este dat de alegerea echipamentului care sa fie cel mai potrivit in ceea ce priveste sistemele de filtrare si retinere a prafului si altor impuritati, astfel incat sa fie imposibila formarea de bacterii ce pot fi daunatoare santatii umane.

Daca vei avea in minte toate aceste criterii va fi practic imposibil sa faci o alegere proasta pentru un aparat de aer conditionat si daca vei mai tine in minte si amanunte legate de marca acestuia, cel mai probabil vei reusi sa faci una din investitiile pe termen lung pentru locuinta ta foarte avantajoase, pentru care nu vei avea motive sa iti para rau.
Sfatul meu legat de alegerea sistemului cel mai potrivit de racire si purificare a aerului dintr-o incapere este sa nu acorzi o prea mare importanta pretului pe care il vei plati.
Este adevarat ca uneori, bugetul limitat de care dispui face ca pretul sa fie cel mai important criteriu in alegerea unor cumparaturi, insa consider ca nu este si cazul pentru aparatele de aer conditionat.
Un aparat bine ales, de la unul din brand-urile cu un oarecare renume din Romania va fi cu certitudine cel care sa indeplineasca si sa dispuna de unele dintre cele mai bune functii.

Nu in ultimul rand consider ca si alegerea magazinului de la care il vei cumpara constituie un detaliu la fel de important. Poti alege magazinele clasice de aer conditionat care vin in intampinarea clientilor cu oferte nu foarte mari si bogate in ceea ce priveste multitudinea aparatelor sau poti alege magazinele online, care in incercarea de a-si face un numar cat mai mare de clienti le ofera acestora o gama foarte larga si diversa de aparate de aer conditionat la preturi destul de avantajoase si oferte cu reduceri de pret si chiar promotii la care cumparatorii pot participa.
Un avantaj pentru clienti este acela ca majoritatea magazinelor, fie ele cele clasice sau cele prezente in mediul online ofera servicii foarte bune si disponibile in mod gratuit de transport pana la domiciliu (fie ca esti din provincie sau din Bucuresti) si instalarea gratuita a aparatelor de aer conditionat.

Si pentru ca totul sa fie si mai ok in acest sens, cumparatorii vor beneficia de servicii de mentenanta gratuita pentru o perioada destul de mare precum si informare gratuita, indiferent de nelamuririle pe care cumparatorii le-ar avea.
De la inceputuri si pana in prezent aparatele de aer conditionat au evoluat foarte mult si practic a devenit imposibila locuirea intr-un imobil fara sa beneficiezi de racoarea si beneficiile unui aparat de aer conditionat corect folosit.

Autor: didutz

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: