Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Vizita periodica la stomatolog si fobia de dentist


Cabinet stomatologic Bucuresti

Cabinet stomatologic Bucuresti

Orice vizita la medicul stomatolog poate fi un eveniment neplacut, de aceea in orice cabinet stomatologic sunt oferite tratamente si servicii stomatologice de cea mai buna calitate. Acest lcuru inseamna ca medicul stomatolog are ca scop rezolvarea problemelor clientului in cel mai eficient mod. Exista insa momente in care nici acest lucru nu ajuta, diverse evenimente neplacute din viata noastra creeaza o repulsie fata de cabinetul stomatologic si tratamentele stomatologice sub forma unei fobii, numita frica sau fobie de dentist.

In cazul unei persoane cu fobie de dentist chiar si consultatia periodica este facuta cu greu, sa nici nu mai vorbim atunci despre tratamentul cariei sau un alt procedeu in cursul caruia pacientul este posibil sa simta durere. Exista unele cabinete stomatologice unde medicul stomatolog poate fi asistat de un psiho-sociolog, care ajuta la calmarea pacientului pentru a putea fi executat tratamentul.

Totodata medicul psiho-sociolog poate ajuta si in cazul in care pacientul are sensibilitate la medicamentele utilizate la anestezie. In acest caz medicul psiholog utilizeaza hipnoza ca anestezie, iar tratamentul poate fi facut fara durere pentru pacient.

Foarte putini medici stomatologi utilizeaza aceasta metoda in primul rand pentru ca este nevoie de o echipa de medici stomatologi si psihologi care sa colaboreze impreuna pentru a ajuta pacientul. Din lipsa de informare metoda nu este foarte solicitata dar in cazul in care anestezia clasica nu este posibila se poate utiliza anestezia cu hipnoza ericksoniana.

Folosirea hipnozei ca metoda de anestezie in timpul tratamentului dentar, a fost atestata pe vremea lui Milton Erickson (1901-1980) si este utilizata cu mare succes in cabinetul stomatologic din Bucuresti, Clinica pentru zâmbetul tău Med.

Datorita faptului ca in timpul hipnozei persoanele nu sunt constiente, medicul psiholog vorbeste cu pacientul pe tot parcursul tratamentului si ii sugereaza sa nu constientizeze si alte sunete cum ar fi zumzaitul aparatelor, la cererea clientului tratamentul poate fi inregistrat, pentru a-si revedea perioada in hipnoza pe parcursul tratamentului, pentru a se asigura ca totul a decurs normal, fara probleme.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: