Articolbox

articole de calitate pentru toate varstele.

Conducerea preventiva a autoturismelor


Carnetul de sofer atesta ca detinatorul a terminat scoala de soferi si cunoaste bazele condusului de autoturism la viteze reduse si poate face manevre cu autoturismul, totodata cunoaste regulile de circulatie. De aici pana a ajunge un sofer bun este nevoie de foarte multa experienta. Indiferent daca esti incepator sau avansat exista unele reguli pe care este bine sa la cunosti pentru a reduce riscurile de accidente.

Inaintea fiecarui drum fa o examinare corecta a automobilului, incepand de la roti si lampi de semnalizare si proiectoare. Verificanivelul uleiului in motor si frana in cazul in care planuiesti un drum mai lung in afara orasului.

Utilizeaza centura de siguranta atat pentru conducator auto cat si pentru pasagerii din spate. Centura de siguranta iti poate salva viata in cazul unui impact.

Creste vizibilitatea autoturismului prin utilizarea luminilor de intalnire si utilizeaza lampa de semnalizare pentru a semnaliza intentiile. Lampa de semnalizare atentioneaza ceilalti participanti de trafic de manevrele executate, neutilizand ii induceti in eroare si puteti provoca accidente.

In timp ce conduci trebuie sa fii concentrat pe sofat si nu pe alte lucruri cum ar fi sa vorbesti la telefon sau sa citesti un sms. Daca este un telefon important, neaparat trebuie sa trageti masina pe dreapta pentru oprire, semnalizati autoturismul cu semnalul de avarie in timp ce raspundeti la telefon.

Oglinda retrovizoare pentru camioane

Oglinda retrovizoare pentru camioane

Totdeauna trebuie sa te asiguri in oglinda retrovizoare pentru a vedea intentiile la ceilalti participanti la trafic, lateral si spate si sa actionati in consecinta. In acest fel poti anticipa evenimentele din trafic si evita multe incidente. Conducerea preventiva cere ca in cazul in care observi in oglinda retrovizoare ca un alt participant de trafic incepe o devansare, este bine sa luam piciorul de pe acceleratie pentru a iesi cat mai repede din manevra.

Pastreaza distanta recomandata intre participantii de trafic pentru a-ti asigura timp de reactie la o frana brusca. In cazul in care masina circula la o viteza mare si este nevoie de reducerea vitezei inainte de curba, este bine sa iei piciorul de pe acceleratie si sa schimbi viteza la un nivel inferior pentru a reduce viteza cu frana de motor. Totodata este recomandat utilizarea franei de motor si in cazul in care se circula in panta, pentru a reduce viteza acestuia.

Utilizarea acestor reguli de conducere preventiva reduce substantial riscul producerii  accidentelor.

Reclame

Lasa un comentariu valoros la subiect. Multumesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: